Blog

20 geniale redenen om een bananenschil niet weg te gooien!

20 geniale redenen om een bananenschil niet weg te gooien!

De bananenschil is heel erg gezond. Wist je dat je hem kunt gebruiken voor verschillende kwaaltjes en als huishoudmiddel? Een schil van een banaan bevat essentiële vetzuren vitaminen, mineralen en andere stoffen die veel verschillende voordelen hebben. Ontdek hier:

20 redenen om de schil van een banaan te bewaren!

 1. Bananenschil tegen depressie

In de schil zit het stofje serotonine en tryptofaan, beide stofjes werken om je beter te laten voelen bij depressie. Het is namelijk bewezen dat depressieve mensen vaak lage serotoninelevels hebben. Heb je dat? Drink elke avond een aftreksel van de schil en doe dit minimaal 1 week, je zal zien dat je je beter voelt.

 1. Bananenschil laat hoofdpijn verdwijnen

Pak de volgende keer als je hoofdpijn hebt, geen paracetamol, maar een bananenschil! Door gepureerde bananenschil op je voorhoofd en slapen te smeren, zal de hoofdpijn weg gaan. Als je een kater hebt, schijnt een milkshake te helpen!

banaan, hoofdpijn

 1. Bananenschil helpt tegen een kneuzing

Laat een stukje bananenschil met een pleister bij de blauwe plek zitten en verwissel 3 x per dag. Hierdoor geneest de blauwe plek sneller en beter.

 1. Bananenschil maakt je tanden witter

Wrijf een stukje van de binnenkant van de schil zachtjes 2 minuten lang over je tanden en laat het merg er dan 5 tot 8 minuten op terwijl je je mond open houdt en met je tong vanaf blijft. Daarna veeg je het er met een doekje af. Bij dagelijks gebruik zou je na een paar weken effect moeten zien.

 1. Bananenschil om wratten te verwijderen

wratten plak je net als bij splinters, een stukje bananenschil met de binnenkant over de wrat. Doe dit elke avond voordat je naar bed gaat. Doe dit net zo lang totdat de wrat verdwenen is. Je zult merken dat je na ongeveer een week al verbetering ziet!

 1. Bananenschil helpt om jeuk van een muggenbeet te stoppen

Ook last van die constante jeuk van die irritante muggen die je gestoken hebben? Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over je muggenbeet en de jeuk verdwijnt. Heerlijk gevoel! En als de muggenbeet na een tijdje weer begint te jeuken, wrijf je er gewoon weer met een bananenschil overheen. Makkelijk toch?

 1. Bananenschil kan kleine wondjes genezen

Kleine schaafwondjes genezen sneller als je er met de binnenkant van een bananenschil overheen wrijft. Door met een bananenschil over wondjes te wrijven, heb je nog een voordeel: de kans op een litteken wordt minder!

 1. Bananenschil helpt om pukkeltjes en puistjes te verminderen

Pukkeltjes of puistjes kunnen je erg onzeker maken. Laat de bananenschil je pukkeltjes of puistjes aanpakken door met de binnenkant van een bananenschil te over de aangedane plaatsen te wrijven. Herhaal dit dagelijks en je zult na een paar dagen verbetering zie! Doe deze behandeling het liefst voordat je naar bed gaat, tenzij je het niet erg vindt om heel de dag naar banaan te ruiken.

 1. Bananenschil vermindert psoriasisklachten.

Snij een paar bananenschil in kleine stukjes. Doe het even in een blender. Voeg koolteer toe (verkrijgbaar bij de apotheek) om een pasta te maken. Wrijf de pasta op de aangedane plek. Laat 10 tot 15 minuten zitten. Herhaal dit zo vaak als nodig.

 1. Bananenschil als masker om rimpels te vervagen

De schil zit boordevol vitaminen, minderalen en enzymen. De bananenschil is daarom een goede voeding voor je huid. Gebruik de bananenschil gepureerd, eventueel met een beetje yoghurt, en smeer dit op de hardnekkige rimpels.

bananenschil, rimpels

 1. Bananenschil om splinters te verwijderen

Snij een stukje bananenschil af en plak de schil met de binnenkant over de splinter. Laat de bananenschil een tijdje zitten en de splinter komt los te zitten waardoor je hem er gemakkelijk uit kunt halen.

 1. Bananenschil houdt het vlees mals

Plaats een rijpe gele bananenschil over je stukje vlees tijdens het bakken of leg het juist in je braadslee naast je vlees.

 1. Bananenschil als azijn

Maak eens bananenazijn. Doe een bananenschil (of meer) met ruim water in een pan en laat het koken. Haal het dan weer voor het vuur en laat het minimaal 30 minuten afkoelen. Haal dan de schil eruit en knijp het vocht uit de schil dmv een kaasdoek.

 1. Bananenschil als juice

Het is duidelijk dat in een bananenschil veel goede voedingsstoffen zit. Om de voedingsstoffen eruit te halen kan je je bananenschil(len) 10 minuten in een beetje water koken. Daarna verwijder je de schil(len) en laat je het water met de bananenstoffen afkoelen. Deze juice kan je gebruiken om bijvoorbeeld toe te voegen aan smoothies. Wel eerst bananenschil(len) wassen voordat je gaat koken.

 1. Bananenschil als compost

Voeg bananenschil(len) aan je compost en je zal heel snel merken wat voor verschil het maakt.

 1. Een bananenschil als schoensmeer

Je leren schoenen zullen weer mooi glanzen als je ze inwrijft met de binnenkant van een bananenschil en daarna oppoetst met een droge, zachte doek. Bij deze methode van schoenen poetsen is het wel raadzaam om eerst een klein, onopvallend stukje van de schoen op te poetsen om te testen of er geen ongewilde reacties optreden.

 1. Een bananenschil om alles te laten glanzen

Een bananenschil bevat enzymen die de bladeren van je kamerplanten, je schoenen en je zilverwerk prachtig kan laten glanzen. Test, voordat je alles met banaan inwrijft, eerst een klein onopvallend stukje of dat er geen ongewilde reacties optreden. Gaat het goed, wrijf dan alles en haal er daarna een schone witte doek overheen.

 1. Bananenschil tegen bladluis

Bladluizen zullen hun boeltje pakken als je stukjes bananenschil ongeveer 2 cm onder de grond bij de stam van de plant begraaft.

 1. Bananenschil als voedsel voor dieren

Een bananenschil (eventueel in stukjes) kan je geven aan je (huis)dieren als voedsel. Vooral kippen en varkens vinden dit erg lekker. Sommige konijnen houden ook van een bananenschil. Wees er wel zeker van dat de schil gewassen is.

 1. Bananenschil als boodschap voor je kinderen

Prik ‘smorgens in de schil een tekst voor je kind. Tegen de tijd dat je kind uit school komt zijn de letters bruin en leesbaar.

fruit-313642_1280

Heb je de bananenschil even niet nodig?

Het zal je nu wel duidelijk zijn dat de banenschil echt iets waardevols is, maar je hebt niet altijd de hele schil nodig. Nog steeds hoef je de schil niet weg te gooien, want bananenschillen kun je gewoon invriezen! Snij de bananenschillen eerst in kleinere stukjes, leg ze op een plaat met bakpapier. Leg boven op de schillen weer bakpapier en schuif het dan de diepvries in. Na een paar uur zijn ze bevroren en kan je de schillen in een vrieszakje doen. Op deze manier heb je altijd een handig stukje bananenschil op voorraad!

Bronnen:

hetkanwel.net
optimalegezondheid.com
zoalsjijwilt.nl
naturallivingideas.com

Nog meer tips? Ontvang GRATIS de 25 beste tips om mindful af te vallen: gratis-mindfulness-rapport

25 tips mindful afvallen

 

Comments (8)

 1. Hi Sigrid!!

  Wat een leuke post met goede tips! Zou je dit misschien met een nog groter publiek willen delen? Voor een nieuw programma voor Omroep Max zijn wij op zoek naar mensen die met eigen huis-, tuin-, en keuken middelen een manier hebben gevonden om een gezondheidsprobleem op te lossen dan wel te verbeteren. Samen met een panel van ruimdenkende artsen zullen wij onderzoeken of dit middel de potentie heeft om getest te worden door een groep proefpersonen in een laboratorium. Het programma zal respectvol en professioneel omgaan met alle ideeën die mensen ons zullen presenteren.

  Voor een vrijblijvend gesprek ben ik bereikbaar via het email adres gezondverstand@warnerbros.com of 020 3463723!

  Met vriendelijke groet,
  Rosa

 2. Beste Rosa

  Wat leuk dat je zo enthousiast bent! Nu vind ik het prima om mijn tips te delen (zelfs heel leuk) met een groter publiek alleen is het omgaan met een bananenschil niet echt mijn expertise. Wel dieetadvies bij een prikkelbare darm. Wellicht kan ik daar tips over geven?

  groet SIgrid

 3. verbaast over deze info over banaanschillen….
  is het juist dat de banaan in het groei proces en dus ook de schil met diverse groei en bewaar producten bespoten wordt. Wat bij gebruik van dergelijke schil.? Neveneffecten engevaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *