Blog

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet

Ken je het ‘hapjeshorloge’, het ‘afvalbord’ of de ‘afvalvork’ al als hulpmiddelen om zonder dieet af te vallen?

Hapjeshorloge

‘The Bite Monitor’ is een ‘horloge’, dat je gewoon om je pols draagt, en houdt het aantal happen dat je neemt per dag bij.
Blijf je onder een bepaald aantal happen? Dan val je af! Zo beweren wetenschappers. Honderd happen per dag blijkt voor zowel vrouwen als mannen een ideaal aantal om wat kilo’s kwijt te raken. Het bedrijf Bite Technologies heeft dit horloge ontworpen.

bite monitor watch

Afvalbord

In de strijd tegen de kilo’s heeft een Zweeds bedrijf een ‘pratend bord’ geïnnoveerd. Dit bord houdt niet alleen bij hoe snel je eet, het geeft ook een tempo aan waarbij je goed kauwt. Hierdoor eet je niet te veel en zit je goed vol.

Afvalvork

HAP

Wat momenteel al in de winkels ligt, is de HAPI fork of 10SFork van het bedrijf Habilabs. Jacques Lepine is de oprichter van Slow Control, het bedrijf dat HAPIfork heeft ontwikkeld. Deze vork met bijbehorende app houdt bij hoeveel seconden jouw tussenpozen jouw happen bedragen. Als je minder dan 10 seconde wacht voordat je de vork weer naar je mond brengt, geeft hij een rood lichtje en gaat de vork trillen. Via een Bluetooth systeem en een app wordt je eetpatroon over langere tijd vastgelegd en kan dit bijvoorbeeld helpen met afvallen. Volgens het bedrijf helpt deze vork je stil te staan bij je eetgewoonten.  De vork zal de gebruiker dwingen langzamer te eten. Het idee van de vork en de app is dat je dagelijks als het ware een eetdagboek bijhoudt. Je kan zelfs ook foto’s van je maaltijden toevoegen om een stil te staan bij je proces. De HAPIfork heeft wel zijn beperkingen. Zo is hij niet in staat om te zien hoeveel calorieën er in één hap zitten. Hapilabs heeft ook nog andere gadgets: HAPItrack, de stappenteller en HAPIwatch, het uurwerk dat je slaapritme en hartslag monitort.

eating fast = eating more = more calories -> overweight

JUST EAT SLOWLY

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *