PowerSlim

PowerSlim

Begin ook met PowerSlim!

*Ine Paauw van der Plas, halve finalist Heel Holland Bakt 2017

Ja! Ik wil ook snel een paar kilo’s kwijt!

* indicates required

PowerSlim 

PowerSlim is een door diëtisten ontwikkeld afslankprogramma dat je volgt onder persoonlijke begeleiding van een PowerSlim voedingscoach.
Het programma heeft 3 fasen met 6 eetmomenten per dag. In deze fasen bereik je je streefgewicht en leer je van je PowerSlim voedingscoach hoe je tot een evenwichtig voedingspatroon komt om ook op gewicht te blijven.
De speciale samenstelling van de koolhydraatarme en eiwitrijke PowerSlim producten zorgt ervoor dat het lichaam vet gaat verbranden en dat de spiermassa beschermd wordt. Behoud van de spiermassa zorgt voor een mooier silhouet maar houdt ook je stofwisseling op peil!

  • Logo JPG PowerSlim 2014Deskundig advies
  • Lekkere producten
  • Gezond voedingspatroon
  • Makkelijk vol te houden
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Nazorgtraject gewichtsbehoud

PowerSlim = persoonlijke begeleiding + koolhydraatarme producten

PowerSlim betekent niet minder eten, maar ànders eten, koolhydraatbeperkt / koolhydraatarm.
Je hebt keuze uit meer dan 150 verschillende producten, variërend van muesli, stracciatella yoghurt, broodjes en repen tot pasta, heerlijke smoothies, desserts en zelfs ijs.
PowerSlim streeft naar producten met natuurlijke ingrediënten. Zo worden de huidige zoetstoffen bijvoorbeeld vervangen door o.a. Stevia. Ook bevatten de nieuwe PREMIUM PowerSlim producten minimaal 20g eiwit per portie. Dit zorgt voor een betere kwaliteit en nog betere resultaten. Verder worden extra vezels toegevoegd voor een goede darmwerking, extra Kalium voor een goede bloeddruk en een goede energiehuishouding in de spieren en ten slotte Chroom dat een bijdrage kan leveren aan een stabielere bloedsuikerspiegel.
Bij de lunch en de avondmaaltijd voeg je een portie groente of rauwkost toe, en eventueel vlees of vis. De producten bevatten alle bouwstoffen die je lichaam nodig heeft, maar zeer weinig brandstoffen. Dit betekent dat het lichaam de vetreserves moet gaan verbranden om aan de benodigde energie te komen.
Je begint met een starterspakket met daarin 45 producten in verschillende smaken. Je kunt zo kennis maken met de producten en uittesten welke producten jij het lekkerst vindt. In het starterspakket zit ook een brochure met uitleg en het Power Slim kookboek met 14 handige voorbeeld weekmenu’s en meer dan 80 lekkere recepten. Na het starterspakket kun je zelf wekelijks je menu samenstellen met de producten die jij lekker vindt.

Power Slim - Starterspakket
In tegenstelling tot crashdiëten, moet je bij Power Slim juist eten om af te vallen. Ongeveer 6 keer per dag en om de 2,5 uur. Verbaasd? Probeer het maar en je zult het zien, duizenden mensen gingen je voor.

En de prijzen? Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van je startgewicht.  Als je wilt starten maak je een afspraak met je PowerSlim voedingscoach voor een intake die ongeveer een uur in beslag neemt. Je coach overlegt samen met jou welk streefgewicht je wilt bereiken. Een PowerSlim maaltijd of eetmoment kost ca. € 2,50. Heb je 5 producten per dag nodig dan ben je € 12,50 per dag en tussen de € 80,- en € 90,- per week kwijt in de eerste fase. Deze producten vervangen voor het grootste deel de voeding die je normaal bij de supermarkt koopt, deze kosten kun je er dus eigenlijk vanaf trekken. Door de grote hoeveelheid eiwit in de PowerSlim producten behoud je je spiermassa, waardoor je bij het afvallen gewicht in vet verliest en geen spiermassa. De kosten van de wekelijkse begeleiding zijn hierin inbegrepen. In de volgende fasen bouw je het aantal PowerSlim producten af. Uiteindelijk ga je over naar normale voeding, je coach begeleidt je nog een jaar zodat je je leven lang je streefgewicht behoudt. Het is namelijk heel erg belangrijk ook in die fase de juiste voeding in te nemen om geen jojo-effect te krijgen. Je start met een starterspakket met een variatie aan producten voor 8 tot 10 dagen. Dit starterspakket heeft ook een kookboek waarmee je lekkere gerechten kunt klaarmaken.


PowerSlim vs crashdieet

Hylke Boelens | Diëtist PowerSlim

Regelmatig krijg ik de vraag wat nu het verschil is tussen PowerSlim en een crashdieet. Begrijpelijk, want normaal gesproken betekent snel afvallen ook dat je met een crashdieet te maken hebt en dat is allesbehalve gezond. Ik zal eerst uitleggen wat er met je lijf gebeurt als je een crashdieet volgt en waarom dit alleen maar averechts werkt. Daarna leg ik uit hoe gezond afvallen wel mogelijk is. Je lichaam heeft dagelijks een bepaalde hoeveelheid energie (calorieën) nodig om in leven te blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan processen zoals het laten kloppen van je hart, celvernieuwing en je ademhaling. Deze benodigde basisbehoefte noemen we het basaalmetabolisme. Bij de meeste mensen ligt dit zo rond de 1300 – 1500 calorieën per dag. Als je een inactieve levensstijl hebt dan zal je totale dagelijkse behoefte niet veel hoger liggen.

Wat is een crashdieet?

Bij een crashdieet is de hoeveelheid energie (calorieën) die je eet, ver beneden je basisbehoefte. Er wordt alleen gelet op de hoeveelheid calorieën die je eet, zonder rekening te houden met de functie van de verschillende voedingsstoffen die je nodig hebt. Het gevolg hiervan is dat je ook te weinig bouwstoffen binnenkrijgt, terwijl je deze juist éxtra hard nodig hebt als je op rantsoen bent. Gebeurt dit niet, dan gaat je lichaam spieren afbreken om energie uit de spiereiwitten te gebruiken voor basale lichaamsfuncties. Je lijf is erop gebouwd om te overleven, en het laten kloppen van je hart is nou eenmaal belangrijker om te overleven dan het hebben van voldoende spierweefsel… Ik begrijp dat het heel verleidelijk kan zijn: een poosje heel weinig eten en snel veel kilo’s verliezen. “Wat maakt het nou uit of die kilo’s uit vetweefsel of spierweefsel bestaan”, zou je kunnen denken. “Als het er maar af is” Toch?

Waarom je nooit een crashdieet moet volgen!

Het grote nadeel hiervan is, dat een verminderde spiermassa ook een lager basaalmetabolisme betekent. Spierweefsel is in tegenstelling tot vetweefsel actief weefsel, dat continu vernieuwd wordt. Spierweefsel verbrandt daardoor 24 uur per dag calorieën. Als je meer spiermassa hebt, verbrand je de hele dag door meer calorieën, zelfs als je slaapt. Spierweefsel kun je opbouwen door krachttraining en het eten van voldoende eiwitten. Als je spiermassa door het volgen van een crashdieet deels afgebroken is, dan verbrand je na het volgen van dit dieet nog minder calorieën dan eerst. Je moet dus nóg minder gaan eten om op gewicht te blijven. Meestal lukt dit niet, gaan mensen opnieuw op een crashdieet en wordt de stofwisseling (metabolisme) nóg verder vertraagd. Op gewicht blijven is dan bijna onmogelijk en het jojo-effect wordt steeds erger. Ontzettend frustrerend voor de betreffende persoon die hier op den duur natuurlijk moedeloos van wordt. Jammer genoeg is dit wat er in de praktijk heel vaak gebeurt. Dit wordt mede veroorzaakt door verkeerde adviezen en ideeën over wat gezonde voeding is. Ook diëtisten en andere gezondheidsprofessionals zijn er jarenlang vooral op gericht geweest om caloriearme voeding te adviseren, zonder te kijken naar het belang van voldoende eiwitten in het voedingspatroon. Tot overmaat van ramp is een dergelijk caloriearme voeding vaak ook nog eens rijk aan koolhydraten en suikers. Koolhydraten en suikers zijn juist dikmakers.Witlofsalade-2

Hoe kun je dan wel gezond afvallen?

Gelukkig weten we tegenwoordig wel beter. Wetenschappelijke onderzoeken laten zien wat écht belangrijk is voor snel en toch gezond afvallen: het volgen van een eiwitrijk en koolhydraatarm voedingspatroon onder persoonlijke begeleiding van een voedingscoach. In plaats van eenvoudigweg minder calorieën te adviseren, hebben de diëtisten van PowerSlim bij het ontwikkelen van het programma rekening gehouden met de functie van de verschillende voedingsstoffen. Zo zijn koolhydraten en vetten hoofdzakelijk brandstoffen voor je lichaam, terwijl eiwitten bouwstof als hoofdfunctie hebben. Eigenlijk is het heel logisch: om af te vallen moet je lichaam je reservebrandstof gaan verbranden: je lichaamsvet. Om die brandstof aan te spreken moet je dus met je voeding geen brandstoffen binnenkrijgen, dan dwing je je lichaam namelijk om op de reserve (je vet) over te stappen. Wanneer je bijna geen koolhydraten en vetten binnenkrijgt gaat je lichaam in de vetverbrandingsmodus, dit noemen we ketose. Je lichaam is dan een soort vetverbrandingsmachine geworden :). Om te voorkomen dat je spiereiwitten gaat verbranden moet je wel de juiste hoeveelheid bouwstoffen (eiwitten) eten. Laat je hierbij helpen door een voedingscoach. Zo zorg je ervoor dat je lichaam goed gevoed wordt, je lijf gaat niet op de spaarstand omdat er voldoende bouwstoffen binnen komen. In combinatie met een uitgebalanceerd vitamine- en mineralenpreparaat weet je zeker dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Ondanks het snelle gewichtsverlies is dit dus géén crashdieet omdat je geen spiermassa verliest. Je stofwisseling blijft hoog waardoor je na het volgen van het programma makkelijker op gewicht kunt blijven. De voedingscoach helpt je hier ook bij door samen met jou een gezond voedingspatroon samen te stellen dat bij jou past. Ook kijken jullie samen naar oplossingen voor jouw eventuele valkuilen. Deze begeleiding gaat door tot een jaar na het behalen van je streefgewicht.


Tips voor een gezond BMI

Wendy Versweyvelt | Diëtist PowerSlim | 

“Ik eet bijna niks en toch word ik steeds dikker!” Lijkt het wel alsof jouw gewicht en BMI al stijgen van een glas water of van alleen maar kijken naar een stuk taart?! Steeds vaker hebben mensen, vooral vrouwen, het gevoel dat ze amper iets eten en toch niet slanker worden. Integendeel, ze zien hun BMI steeds een tikje stijgen. Wat is er aan de hand?!weegschaal-162952_640

Verborgen gevaren voor je BMI

Maar weten we eigenlijk wel goed wat we eten?! Ik kan nog net opsommen wat er vanmiddag in mijn broodtrommel zat, maar als ik aan gisteren denk, vergeet ik vast het één en ander. We hebben de neiging om ‘gezonde’ voedingsmiddelen en gezonde snacks te vergeten, blijkt uit onderzoek. Dus de salade met pijnboompitjes, kaasschilfers, dressing en een stokbrood er bij, heeft veel kans om vergeten te worden, omdat onze hersenen die lunch als gezond beschouwen. Het glas wijn bij de salade wordt dan ook vergeten. Toch bevatte die lunch heel wat calorieën. Een verborgen gevaar dus voor je BMI.
Weet jij nog wat je 5 dagen geleden gegeten hebt, of zou het kunnen dat je wat vergeten bent?

Ontdek de invloed van jouw eetgedrag op je BMI

Als jij erachter wilt komen welke invloed jouw eetgedrag heeft op je BMI dan kun je het beste een eetdagboek bijhouden over een langere periode. Schrijf bijvoorbeeld 1 á 2 weken álles op wat je eet en drinkt. Eén dag zou tot een erg vertekend beeld kunnen leiden.
Het zou zo maar eens kunnen dat je meer eet dan je denkt. Nee, je hebt niet onbewust een chocoladereep naar binnen gewerkt. Toch wijst onderzoek uit dat we vaak ‘vergeten’ wat we gegeten hebben. Je hebt nu eenmaal andere dingen te onthouden, toch?
Dus kan een eetdagboek duidelijkheid brengen. Duidelijkheid in wat en waar je eet. Maar ook of je een emo-eter bent, in gezelschap gaat snacken of net snoept als je alleen bent.

“Beste dagboek, ….”

Wat noteer je in een eetdagboek? Simpelweg: alles!
Inderdaad, begin bij het uur, ga dan verder met waar je eet en wat. Omschrijf de hoeveelheid en de bereidingswijze zo nauwkeurig mogelijk. Noteer ook even met wie je eet en of er een emotie aan gekoppeld is.
Vergeet niet te noteren wat je drinkt! Misschien tellen die wijntjes wel net iets harder door dan je dacht.

Met deze tips wordt afvallen gemakkelijk!

Eerst schrijven, dan eten!
Dit zorgt er voor dat je bewuster nadenkt over wat je gaat eten. En dat werkt! Je wordt niet slanker van het opschrijven, je wordt slanker omdat je bewuster eet. Terugblikken op wat je gegeten hebt, kan je iets leren voor de toekomst. Maar belangrijker is dat je vóór je iets eet even nadenkt of dit echt een goede keuze is. Wedden dat je minder snoept, omdat je ziet wat je al gegeten hebt?!

Noteer ook de dranken.
Wat en hoeveel drink je? Heb je moeite met water drinken, experimenteer dan even. Misschien drink jij makkelijker als je uit een klein flesje drinkt dan uit een glas. Of gaat het juist beter als je een grote fles en een glas klaar zet op je bureau. Het gaat vaak beter als je flink door drinkt in plaats van vaak kleine slokjes te nemen. Drink je vaak frisdranken, wijn of bier, dan zal je calorie-inname daardoor aanzienlijk stijgen. Bovendien neemt het hongergevoel er door toe!

Check de hoeveelheid.
Noteer niet brood met kaas, dat is te vaag. Is dat 3 sneetjes van een groot rond brood en 3 plakken kaas, of is dat 1 sneetje van een klein brood met een half plakje kaas?! Omschrijf de hoeveelheid precies of weeg het even af.

dagboek-female-865110_1280

Noteer je gewicht 1 keer per week.
Het is niet zinvol om je élke dag te wegen als je wilt afslanken. Je zult alle kleine (normale) schommelingen zien en gedemotiveerd geraken. Heb jij een gezond BMI en wil je dat behouden, dan blijkt uit onderzoek dat het juist goed is om je vaker te wegen (max 1x/dag). Als het gewicht wat stijgt, grijp je meteen in.

Laat je dagboek nakijken door een voedingscoach of diëtist.
Samen kijken naar je voedingspatroon kan je heel wat leren. Zo voorkom je dat je jarenlang alles opschrijft, maar niets aan je voedingsgewoonten verandert.

Plan op voorhand.
Laat je niet verrassen door “wat eten we vanavond?”, want dan wordt het vast fastfood!
Maak een weekmenu en een winkellijstje. Hou je er ook aan.

Omschrijf de ingrediënten van je gerecht en de hoeveelheid.
Dit maakt meteen duidelijk of er veel vet in gaat, of het vers is…
Zo ontdek je misschien dat jouw aardappelpuree niet alleen aardappelen bevat, maar ook zout, kruiden, boter, ei en volle melk. Dan kan je de calorie-armere versie voortaan maken zonder boter en ei. De melk kan net zo goed halfvol. Gebruik meer kruiden zoals peper en muskaatnoot en minder zout. Staan er veel gerechten zonder ingrediënten in jouw dagboek, dan eet je alles kant-en-klaar. Let op want kant-en-klare gerechten bevatten vaak extra suikers, zetmeel en zout. Deze ingrediënten zijn zeker niet bevorderlijk voor een gezond BMI!

“Elk pondje gaat door ’t mondje”

Tel jij al jaren calorieën, maar val je niet af? Check dan eens waar die calorieën vandaan komen. De uitspraak “elk pondje gaat door ’t mondje” heb je vast al vaak genoeg gehoord. Hoewel hier een kern van waarheid in zit, weten we ondertussen gelukkig dat er meer meespeelt dan ‘hoeveel’ je eet. Er is ook de kwestie ‘wat’ je eet! Je kan je calorie-inname terugschroeven en toch niet slanker worden!
Zo kun je beter kiezen voor de volkoren variant van rijst, brood en pasta. Niet alleen is het verzadigingsgevoel groter, waardoor je minder zult eten, deze soorten zijn ook rijker aan voedingsstoffen, zoals mineralen en vezels. Na een bord witte pasta (of zelfs na 2 borden!) heb je erg snel weer honger, dat overkomt je niet na een portie volkorenpasta.

Vermijd snelle suikers, zoals in snoep, vruchtensap, frisdrank en koekjes! Kies vaker voor een eiwitrijk product, dat verzadigt beter én helpt je bij gewichtsverlies of gewichtsbehoud. Je lichaam zal nu eenmaal anders reageren op 5 volkorenboterhammen met kaas dan op een koffiekoek, ook als het aantal calorieën overeen komt. De voedingswaarde maakt het verschil! Daarom werkt een koolhydraatarm programma goed om je gewicht en BMI onder controle te krijgen!

Let op met caloriebeperkingen, als je de calorieën te streng beperkt loop je tegen een dieet aan dat niet vol te houden is, je zal dan achteraf weer aankomen. Kies liever een koolhydraatarm programma waarbij je een gezond voedingspatroon leert. Snel afvallen is niet schadelijk, zo lang je geen spiermassa afbreekt. Een voeding rijker aan eiwitten helpt je spiermassa te beschermen bij gewichtsverlies. Met voldoende spiermassa en een gezonde levensstijl houd je achteraf je nieuwe, gezonde gewicht en BMI veel makkelijker vast!


 Lekker en gezond eten op vakantie: 10 manieren om niet aan te komen tijdens je vakantie

Kim van Dooren | Diëtist PowerSlim | 

maldiven-mindfulness

Gezond eten kan best lastig zijn tijdens de vakantie

Voor de meesten van ons betekent zomer ook op vakantie gaan. Over de top verzorgde all-inclusive resorts in bijvoorbeeld Spanje, Griekenland en Turkije. Zelf ben ik een expert op dit gebied en is dit luxe festijn me met de paplepel ingegoten. Mijn vriend zegt dan ook wel eens dat ik alleen akkoord ga met vijf sterren plus. Alleen al het uitzoeken van de vakantie is voor mij een feestje op zich. Struinen over het internet en weg zwijmelen bij al die wuivende palmbomen, heerlijke cocktails en vooral witte stranden. Wat een voorpret! Maar ik associeer vakantie ook met eten! Heel veel lekker eten! Gratis, voor niks, overal en heel de dag! Dat gratis klopt natuurlijk niet helemaal. Maar mijn ogen gaan stralen van een heerlijk buffet, waar ik mag pakken zoveel en zo vaak als ik wil. Om maar niet te beginnen over de toetjesbar, want ik ben een echte zoetekauw!

10 handige adviezen om gezond te eten tijdens de vakantie

Maar goed dat ik in dit vak terecht ben gekomen, want ik weet als geen ander wat ik beter niet kan eten. Speciaal voor jou heb ik hier 10 adviezen verzameld die je helpen bij gezond eten op de vakantie zodat je niet aankomt in gewicht.

1. Gezonde keuzes op de luchthaven

Eenmaal door de douane heen, kom je terecht in een walhalla van winkels, eettentjes en oncomfortabele stoelen waar je twee uur (of soms langer) je tijd moet zien door te komen. Vaak al een lange rit achter de rug naar de luchthaven en lichte trek begint te komen. Natuurlijk zijn PowerSlim repen, koeken en snacks een goede optie, maar ook op de luchthaven kan je hier en daar nog wel wat verantwoorde producten vinden. Koffie, thee en water zijn overal verkrijgbaar en zelfs verse salade met bijvoorbeeld sashimi is te verkrijgen! Grotere trek? Diverse koffie tentjes bieden magere kwark aan met stukjes vers fruit. Toch zin in een overheerlijke koffie van de meest bekende koffieketen? Vraag dan voor skinny melk! Laat de siropen met een smaakje achterwege, dit is pure suiker. Strooi in plaats daarvan zelf wat kaneelpoeder over je koffie voor een extra “bite”.

2. Neem geen snoep mee in het vliegtuig

Ja, ja hier begint het vaak al! Een dag voor vertrek wordt er een lading eten ingeslagen om de lange reis aangenaam te maken. Sommigen met bescheiden broodjes en anderen met hele zakken vol snoep voor de rit naar het vliegveld, op de luchthaven, in het vliegtuig en uiteindelijk in de transfer naar het hotel. Ook ik behoor tot de groep zakkenvol. Maar ongemerkt is de zak snoep al leeg voor je de luchthaven bereikt hebt en ben je ontelbaar veel onnodige calorieën verder. Laat de snoepzakken dus achterwege en kies gewoon voor zes eetmomenten op de dag. Je dagritme is vaak helemaal van slag, maar door de zes eetmomenten aan te houden, voorkom je vaak snoeperijtjes. Wil je toch iets meenemen voor de trek onderweg, denk dan eens aan snoeptomaatjes, knakworstjes, bifiworstjes en voorverpakte kaassnacks. Dit zijn waarschijnlijk niet meteen de snacks waar je als eerste aan denkt als je aan gezond eten denkt. Toch zijn dit gezonde keuzes die goed vullen en je langer verzadigd houden dan suikerrijke snacks. 1 bifiworstje, 3 knakworstjes of 2 kaasblokjes staat gelijk aan 1 tussendoortje. Zorg ook dat je een pakje kauwgom in je handbagage hebt, dit kan wat verlichting aan je oren bieden bij het opstijgen en dalen.

3. Sport!

De meeste hotels en campings beschikken tegenwoordig over een fitnessruimte waar je vrij gebruik van kunt maken. Pak dus ook je sportschoenen en comfortabele kleding in zodat dit geen excuus is om hier geen gebruik van te maken! Plan voor je ontbijt een halfuurtje sport in, voor het ontbijt bevindt je lichaam zich namelijk nog in staat van vetverbranding. Spring daarna in de douche en schuif heerlijk aan bij het ontbijt dat het beste uit veel eiwitrijke producten bestaat. Denk hierbij aan kwark, yoghurt, vlees en eieren. Kies ook voor vers fruit en groente en laat de broodjes en ontbijtgranen zoveel mogelijk achterwege. Daarna badkleding aan en heerlijke verkoeling met een duik in het zwembad of de zee! Met wat zwemsessies over de dag verdeeld, verbrand je nog eens extra calorieën. ’s Avonds nog een romantische wandeling over de boulevard of het strand en je hebt er die dag zo 2 uur beweging op zitten.

4. Zorg voor een gezond eetritme

Op vakantie betekent het vaak dat je ritme van thuis wat verslonst. Je staat later op, maar gaat vaak ook later naar bed. Zorg er daarom voor dat je probeert het gezonde eetritme van thuis aan te houden, ook al verschuift alles waarschijnlijk naar later op de dag. Eet net als normaal gesproken zes keer, zodat je een hongergevoel voorkomt.

5. Geniet met mate

Geniet! Maar met mate. Afvallen is niet nodig, maar aankomen ook niet. Het is vakantie, dus jezelf af en toe een alcoholische traktatie of een ijsje gunnen hoort erbij. Maak afspraken met jezelf. Bijvoorbeeld zaterdag gun ik mezelf een heerlijk ijsje als we naar de boulevard gaan. Geniet ook extra van deze gunmomentjes, de rest van de week doe je immers je best om zoveel mogelijk gezond te eten. Dus voel je niet schuldig, maar zondig ook niet elke dag.

6. Activiteiten

Als all-inclusive kenner, ben ik meer dan bekend met de activiteiten die allemaal georganiseerd worden op zo’n resort. Aquagymen, yoga, boogschieten, waterpolo, beachvolley, noem het allemaal maar op. Naast dat deze activiteiten erg leuk en gezellig zijn, zorgen ze ook voor het verbranden van extra calorieën. Ook op de camping worden vaak allerlei sportieve activiteiten georganiseerd. Ga met die knappe entertainer mee en doe mee met de spelletjes, wie weet ontmoet je ook nog eens leuke mensen waar je de vakantie nog gezelliger mee kan maken! Plus wat dacht je van excursies? Bergen beklimmen, watervallen bezoeken, mountainbiken, allemaal activiteiten die voor extra vetverbranding en onvergetelijke ervaringen zorgen. Want als je uiteindelijk thuis bent, zijn dat vaak de mooiste herinneringen en niet de dagen die je langs het zwembad hebt vertoefd.

7. Balansdag

Heb je je toch een dagje laten gaan, je laten verleiden door de wafels die voor je neus worden gebakken, de toetjesbar aangevallen of per ongeluk drie keer je bord vol geschept bij het diner? Hou een balansdag! Eigenlijk heb ik een verschrikkelijke hekel aan dit woord, maar de werking ervan spreekt me dan weer wel aan. Genieten mag, maar daarna weer terug in je ritme van zes keer per dag verantwoord en gezond eten geeft vaak een fijne boost aan je lichaam. Je opgeblazen buik is zo weer verdwenen en je voelt je weer lekker in vel. Daarnaast zal het snoepgevoel snel weer verdwenen zijn.

8. Drink

Nee, helaas bedoel ik geen alcohol… Maar water! In bijna alle vakantieoorden zijn er kleine flesjes water in overvloed! Door het warme weer is het erg belangrijk jezelf goed te hydrateren. Dit doe je door goed te drinken. De beste dorstlesser en meest verantwoorde, gezonde drank is water. Daarbij zijn de flesjes makkelijk mee te nemen naar het zwembad, het strand of op excursie. Terwijl de frisdranken vaak per plasticbeker worden geserveerd. Frisdranken wekken door de zoetigheid vaak meer dorst op, veroorzaken door de suiker vaak een hongergevoel en leveren ontzettend veel onnodige calorieën. Klein bijkomend puntje, beestjes zijn ook gek op zoetigheid, dus binnen no-time vliegt er een zwerm wespen langs je bedje.

9. Rust en slaap

De meeste van ons vertoeven hun dag lekker langs het zwembad of op het strand. Maar maken het in de avonduurtjes later dan normaal. Zorg daarom dat je voldoende rust en dus ook voldoende slaapt. Rust en slaap hebben namelijk een positief effect op je afslankproces.

10. Snack gezond

Tussendoortjes nemen over de dag is meer dan prima, de keuze die je maakt is alleen wel van belang. Kies als tussendoortje bijvoorbeeld voor een stuk fruit zoals watermeloen en vul dit eventueel aan met wat yoghurt of kwark. Diverse keren per dag komen er ook karretjes bij je zwembad/strandbedje met daarin stukken verse en koude komkommer of kokos. Verantwoorde en gezonde snacks! De barretjes op het resort of de camping bieden naast ongezonde snacks vaak ook een heerlijke gezonde salade aan.


POWERSLIM SUCCESVERHALEN

Petra Tartaud, maart 2014: ervaring over afvallen met PowerSlim

Hallo  lezers en lezeressen, mededieëters en toekomstige powerslimmers, Mijn naam is Petra ik ben sinds verleden jaar begonnen met Powerslim nadat ik me had proberen op te geven via koffietijd bij rtl4 samen met een vriendin. Wij werden natuurlijk niet uitgekozen alhoewel we (helaas) beduidend zwaarder waren dan de uitverkoren 3 dames. De weegschaal gaf bij mij (nadat ik een jaar gestopt was met roken) 112 kg aan en dat werd me echt te gek. Een paar weken nog meegekeken bij rtl.4 koffietijd en ik zag de lekkerste maaltijden voorbij komen! Toen nog ff zoeken waar ik mij aan zou melden (omdat ik in een klein dorp woon wilde ik het niet plaatselijk doen vanwege het commentaar wat iedereen altijd gelijk klaar heeft) en na diverse mogelijkheden kwam ik uit bij 2feelbetter diëtiste aan zee in Katwijk. En ik moet zeggen ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Inmiddels ben ik ongeveer 34 kilo lichter iedereen verbaasd (verbijsterd) aan mijn eettafel gehad hebbende over wat en hoeveel ik allemaal eet (dankzij het kookboek in het startpakket). Kijk dat kun je best zelf zeker de eerste weken dan gaat het geweldig maar daarna komt echt de professionele hulp in de vorm van Sigrid van de Marel om de hoek kijken, die heeft me echt door bepaalde periode’s heen geloodst waar ik alleen waarschijnlijk gesneuveld was. Niks geen opgeheven vingertje van dit mag niet en dat mag niet, nee realistisch aangedragen oplossingen van Sigrid en haar lieve collega Guusje Peeters. De ge organiseerde”Lady’s night was erg leuk en ook de recepten die ze aandragen op de webside zijn meestal erg lekker.(het broodje warm vlees niet meer weg te denken).  Ook ben ik weer gaan sporten en dat bevalt me prima. Ik kan iedereen  die te zwaar is en er iets aan wil doen van harte aanbevelen maak eens een afspraak bij Sigrid en/of Guusje en probeer het zelf met een startpakket en misschien wordt je net zo enthousiast als ik (inmiddels onder de 80 kg!) En idd met powerslim heb je niet echt last van” hangend vel” omdat je geen spiermassa verliest maar echt vet verbrand. En het fijne is dat je niet allerlei rare produkten of ingrediënten moet aanschaffen die je maar 1 x gebruikt en dan later kunt weggooien, nee gewoon alles bij de plaatselijke groenteman of supermarkt al dan niet aangevuld met powerslimprodukten. Zeker voor onderweg aan te raden! Heerlijke repen chocola en wafels.

Groeten Petra powerslimmer. – 34kg!

Marloes van Duijvenbode, juli 2013: ervaring over afvallen met PowerSlim

“HET VOELT ALSOF IK EEN HEEL NIEUW PERSOON BEN!”

Ik ben Marloes van Duijvenboden, 26 jaar, woon in Katwijk aan Zee en werk in de zorg. Al 4 jaar had ik rugklachten, last van mijn heup en knieën en werden mijn astma en allergieën steeds erger. Op mijn werk werd ik bij de arbeidsdeskundige geroepen. Op dat moment woog ik 110,1 kg. Het gesprek was zeer confronterend, als ik mijn leefwijze zo zou doorzetten, kon ik mijn werk niet meer doen. Voor andere mensen zorgen en ze helpen deed ik het allerliefste. Het was dan ook flink schrikken toen mij dit werd verteld. Nadat ik van de schrik bekomen was, ben ik opzoek gegaan naar een passende manier om af te vallen. Ik wilde geen crash dieet waarbij je 3x per dag een shake drinkt, maar ik wilde het op een goede en verstandige manier doen. Uiteindelijk tipte mijn huisarts Diëtistenpraktijk 2feelbetter in Katwijk. Oktober 2012 was het zover; het intakegesprek met Sigrid. Ook het intakegesprek was erg confronterend, ik schrok ervan wat ik at en dronk en hoeveel ik onbewust in mijn mond stopte. Ook schrok ik wederom van mijn gewicht, maar voornamelijk van mijn BMI van 39… waarmee ik in de categorie ‘zware obesitas’ viel. Ik wilde dan ook meteen beginnen en niet veel later stond ik met het starterspakket buiten…….Ik heb tijdens de hele afslankperiode geen honger gehad en had ik trek, dan nam ik soms een tomaatje, een stukje komkommer of een kop koffie (ook iets wat ik voorheen absoluut niet lustte en waar ik nu verslaafd aan ben). Ik heb weer geleerd om goed naar mezelf te kijken en ik zag mijn hele lichaam veranderen. Mijn klachten zijn weg. Afgelopen december heb ik  de allerbeste longfunctie test ooit geblazen en mijn allergieën zijn verminderd. Ook is mijn smaak enorm veranderd en eet ik dingen die ik voorheen absoluut niet lustte…….Als ik terug kijk naar oude foto’s denk ik hoe heb ik ooit zo kunnen zijn en wat zie ik er daar uit. Ik kan mijn ogen niet geloven dat ik het zover heb kunnen laten gaan. Nu besef ik pas hoe slecht ik heb geleefd en ik ben nooit, maar dan ook écht nooit meer van plan om naar mijn ‘oude ik’ terug te gaan….De steun van de voedingscoaches Sigrid, Guusje en Mirelle hebben mij ontzettend geholpen. Hun enthousiasme en inzet zorgen ervoor dat je doorgaat en er voor de volle 100% voor gaat! 

Gerard Bol, maart 2013: ervaring over afvallen met PowerSlim

Normaal ben ik niet zo’n aanbevelend typje maar hier kan ik het toch niet laten want de begeleiding in deze diëtistenpraktijk in combinatie met de producten van Power Slim is het beste wat me ooit is overkomen. Bijna 50 kg eraf, ga maar na wat eraan zat in ‘mijn vorige leven’ en ik voel me nu zo goed. Zeker de nazorg is gewoon belangrijk. Ik geloof er in dus … gewoon doen! Het gaat om meer dan anders eten, je krijgt een nieuw leven erdoor!