Blog

Dag 2017, welkom 2018!

Dag 2017, welkom 2018!

Evaluatie 2017

Het is vandaag 31 december 2017, tijd om dit jaar te evalueren bedacht ik me. Het is altijd goed om te kijken wat bij jezelf goed is gegaan, wat niet zo goed is gegaan, en wat je beter kan doen in het nieuwe jaar. Zie het als een terugblik waaruit je weer nieuwe goede voornemens kan halen. Ik vind goede voornemens meer ‘nieuwe doelen’. Heb jij het weleens gedaan? Teruggekeken op het afgelopen jaar? En nieuwe plannen gemaakt voor het nieuwe jaar? Doe het eens, dan zal je zien dat je veel meer hebt bereikt dan je dacht.

We hebben vaak de neiging om te denken dat het weer niet gelukt is. Stel je wilde 20 kg afvallen en je baalt dat het niet gelukt is. Geef je het dan op? Of kijk je terug wat wel goed gegaan is? Misschien ben je wel 12 kg afgevallen wat super is! Wow, veel mensen zullen daar jaloers op zijn. Je kan kijken wat voor nieuwe vaardigheden jezelf hebt aangeleerd en wat je valkuilen zijn geweest. En zo kan je je focussen op je valkuilen voor 2018 om deze om te turnen naar nieuwe vaardigheden. Door je daar op te richten en te focussen, haal je echt je doelen!

Wat heb ik bereikt afgelopen jaar?

2FeelBetter Dieetadvies & Coaching is mijn dietistenpraktijk waar ik nu al ruim 7 jaar trotse eigenaar van ben. Dit jaar heb ik officieel zelfs 2 bedrijven!

Fodmap Foodies

Maatschap FFOp 2 februari heb ik een maatschap opgericht met Mirte: Fodmap Foodies! Alles over wat wij doen en wie wij zijn kan je lezen op onze website fodmapfoodies.nl. 
In maart heb ik samen met Mirte onze 1e webinar gegeven, deze was succesvol!
Samen hebben we een training over het FODMAP-dieet gegeven voor groepen diëtisten zoals Dieetplaneet en Sensire. Mirte en ik reisden af van Noord-Holland tot de Achterhoek.
We hebben samen dit jaar zelfs 3 dagen een nascholing voor dietisten gegeven! Eerst 2 dagen achterelkaar een basis-nascholing over het FODMAP-dieet op 12 en 13 oktober en later het jaar op 18 november een verdiepingsmodule. Samen zijn we eerst in juni een paar dagen naar de Ardennen geweest voor een werkvakantie en in november zijn we 6 dagen naar Italië geweest om o.a. het Gastrodiet Symposium van Monash Universiteit te volgen http://gastrodiet2017.org/
We zijn online heel actief wat betekent dat ons ‘passief inkomen’ is gegroeid.

 

Boek uitgegeven!

2boekmockup kleinHet jaar 2017 bestond vooral uit het maken en uitgeven van mijn boek, ja ik heb een boek geschreven! Februari 2016 ben ik begonnen met schrijven en de eerste maanden van 2017 bestond vooral uit het afronden van vele dingen die nog moesten gebeuren voor mijn boek. Van fotosessies met Wilma Glasbergen, ballonnen bestellen bij de ballonnenkoerier, overleg met Marijke van Den Heijer Events tot overleg met Tineke Porschen voor de juiste illustraties en het maken van een online werkboek.
Ik heb professionele filmpjes gemaakt met hulp van Laerke ter promotie van mezelf, een filmpje is hier te zien: https://vanjebuikpijnaf.nl/over-sigrid/
En natuurlijk heb ik een bijbehorende Facebook-Pagina en website laten maken: https://vanjebuikpijnaf.nl/
En met als resultaat dat ik op 29 mei mijn allereerste boek heb uitgegeven! Mijn droom is uitgekomen 🙂
Op 30 september heb ik bij de Familiedag van de Stichting Voedselallergie met een standje gestaan voor verkoop en promotie van mijn boek en op 2 oktober heb ik een lezing over mijn boek gehouden voor diëtisten van het MDL-netwerk. Hoeveel boeken er nu verkocht zijn? Ik denk dat er nu ca 600 boeken zijn verkocht.
Dit jaar heb ik eigen Facebook Community opgezet waar nu bijna 200 mensen lid van zijn die allemaal buikpijn en andere darmklachten hebben en die geloven dat voeding kan zorgen voor buikpijn en om buikpijnvrij te worden. In deze community ga ik elke vrijdag LIVE: https://www.facebook.com/groups/vanjebuikpijnaf/

 

Dietisten om trots op te zijn

dietist Bianca Hermans bij 2feelbetterIn augustus is dietist Bianca begonnen bij 2FeelBetter. Een hele goede dietist waar ik heel blij mee ben!pauline foto
Ze is altijd positief, heeft heel veel expertise en specialisaties. Van darmklachten,  dieetadvies bij kinderen tot nierziekten. Daarnaast is zij NLP practitioner wat betekent dat zij ontzettend goed mensen kan coachen, echt een aanwinst voor de praktijk!
En natuurlijk ben ik heel blij met Pauline, zij werkt nu 2 jaar als dietist bij 2FeelBetter. Pauline is een zeer gedreven dietist die zelf ontzettend sportief is. Een van haar doelen is mensen met diabetes van hun medicijnen af te helpen door juiste voeding en beweging. Dietisten om trots op te zijn!
We hebben met elkaar vele mensen geholpen. Daarnaast is onze praktijk geslaagd voor de heraudit van het HKZ-certificaat, hoera!

 

Nog meer

Zelf heb ik dit jaar een aantal lezingen gegeven over het FODMAP dieet voor professionals bij het Nationale Voedingscongres en het Symposium van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam en voor studenten Voeding en Dietetiek van de Haagse Hogeschool.
Wat heb ik nog meer gedaan? In juni ben ik afgetreden als bestuurslid van het DietistenNetwerk Zuid-HollandNoord, dit gaf mij wat meer (werk)rust https://www.dietistennetwerkzhn.nl/
Als afsluiting van dit jaar ben ik gezellig uit eten geweest met mijn liefste collega’s Pauline, Bianca, Mirte, Adele en Manon.

 

Wat is niet goed gegaan afgelopen jaar?

Enkele punten die ik met je wil delen:

 1. Ik had voor 2FeelBetter een jaarplanning gemaakt. Helaas kon ik niet volledig me houden aan deze planning. Wat gebeurde er? Ik schoof steeds punten naar de volgende maand. En na een half jaar heb ik zelfs niet meer gekeken naar de jaarplanning. Ik wilde bijvoorbeeld elke maand een nieuwsbrief naar onze (ex)clienten sturen, dat is helaas niet gelukt.
 2. Ik heb dit jaar voor het eerst een boek uitgegeven. Mijn doel was om alle boeken van de 1e druk te verkopen (1000). Dit is niet gelukt.
 3. Ik wilde online trainingen gaan maken. Een training die hoort bij mijn boek en een training over het FODMAP-dieet. Ik ben nog steeds niet begonnen om deze te maken.
 4. De spreekuren en agenda’s van mij en mijn collega dietisten Pauline en Bianca zitten erg vol waardoor we een wachtlijst hebben (luxe probleem :-))

calendar-2446899_640

Zakelijke doelen 2018

Uit deze 3 punten kan ik lering trekken en bedenken hoe het beter kan in 2018. Dit zijn enkele doelen die ik wil bereiken in het nieuwe jaar:

 1. Een betere jaarplanning maken en hier op focussen. Ik heb recent een dag van Open Circles gevolgd om nieuwe doelen te stellen voor 2018. En op 12 januari ga ik naar”Plan Jouw Succesjaar!” van Hugo Bakker. En ik ga deelnemen aan een groep ondernemers, de ‘Focus Masters’. Zodat ik maandelijks kan brainstormen met andere ondernemers en mijn focus hou. Dat moet goed komen met mijn planning voor 2018!
 2. Ik ga mijn boek ‘Buik blij, jij blij!’ meer promoten zodat ik in het voorjaar een 2e druk kan schrijven. Het boek is trouwens te kopen in onze praktijk, mijn webshop en natuurlijk via bol.com en alle boekhandels.
 3. Ik ga in 2018 echt online programma maken voor zowel mijn boek als voor Fodmap Foodies maken en afhebben. Dit ga ik doen door nog meer lessen online te volgen van Passief Inkomen Online van Hugo Bakker waar ik de training heb gevolgd. Ik kan het.
 4. Ik wil voor 2FeelBetter een extra locatie, bijvoorkeur in Katwijk zelf of in de buurt. En ik wil een extra dietist zodat we geen wachtlijst meer hebben en nog meer mensen kunnen helpen. Ik ben bezig met een extra locatie, dus zou mooi zijn als dat door gaat! En een extra dietist gaat ook zeker lukken, dit is namelijk bijna rond 🙂
 5. Daarnaast heb ik nog meer doelen. Ik ga in 2018 meer webinars geven over buikpijn, darmklachten in relatie tot voeding.
 6. Met mijn collega Mirte Kaan ga ik een Kookboek/receptenboek maken met allerlei met name gezonde recepten die geschikt zijn tijdens het volgen van het FODMAP dieet en als een way-of-life. Dus de helft van het boek bevat recepten die FODMAP-arm zijn en de andere helft van het boek bevat recepten die bijvoorbeeld 1 FODMAP bevatten. We gaan ook een hele mooie legenda maken zodat duidelijk is welke FODMAP’s er wel of niet in zitten, of het recept suikervrij, glutenvrij, veganistisch etc is.

 

Groetjes, Sigrid

Ik wens je een mooi 2018!

 

Wat zijn jouw doelen  voor 2018?

 

Laat het weten in een reactie hieronder!

new-years-eve-2840098_640

Comments (1)

 1. Wauw Sigrid, wat goed dat je zo plant, het jezelf ook toestaat als het niet helemaal lukt en hieruit dat weer verbeterpunten haalt! Petje af. Dit wordt vast weer een bijzonder jaar voor jouw bedrijven en je collega’s. Veel succes ermee en vooral ook van genieten wat je allemaal neerzet…!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *