Laura de Groot

HBO Voeding & Dietetiek, Post HBO Diabetes

Laura de Groot is gespecialiseerd op het gebied van overgewicht en obesitas, Diabetes Mellitus, hart- en vaatziekten, COPD en bariatrische chirurgie.
Dietist Laura de Groot

Ik ben Laura de Groot en sinds 2014 werkzaam als diëtist. In juli 2014 heb ik mijn diploma Voeding & Diëtetiek behaald aan De Haagse Hogeschool. Ik ben gespecialiseerd in voedingsadviezen bij overgewicht, Diabetes Mellitus, hart- en vaatziekten, COPD, ondervoeding en bariatrische chirurgie. Sinds juli 2018 ben ik werkzaam bij 2FeelBetter. Ik heb gewerkt als diëtist in het MC Slotervaart op de afdeling bariatrie waardoor ik ook eerstelijns begeleiding kan bieden gedurende het traject bij een bariatrische ingreep.

Het heeft me altijd al nieuwsgierig gemaakt welke invloed voeding heeft op onze gezondheid, maar ook welke invloed het heeft op ons gevoel en gedrag. Als diëtist vind ik het dan ook ontzettend belangrijk om niet alleen voedingsadviezen te geven, maar vooral een positieve coach te zijn bij het ontwikkelen van een persoonlijke gezonde leefstijl. Het draait hierbij om het vinden van balans tussen voeding, beweging en ontspanning. Rekening houdend met persoonlijke omstandigheden zoals ziektebeelden, planning, valkuilen, gezinssituatie, stressfactoren, eetgedrag, eerdere dieetpogingen etc. Want juist deze factoren kunnen in de weg staan om een doel aan te pakken of vol te houden.

De diversiteit die ik zie in de praktijk maakt mij enthousast om iedereen op een positieve en persoonlijke manier te motiveren tot gedragsverandering. Het zien van vooruitgang op weg naar het behalen van persoonlijke doelen, maakt mijn werk als diëtist zo leuk!

 

Laura de Groot is te bereiken
via laura@hetdieetadvies.nl en 06-28129641

Relevante scholingen o.a.:

  • De Nederlandse Obesitas Kliniek Den Haag (NOK West)(bijeenkomst, maart 2019)
  • Training Mindfulness Based Stress Reduction (8 weekse training, 2018)
  • Cursus ‘Koolhydraatbeperking S,M,L’, Harriët Verkoelen (2017)
  • Scholing bariatrsiche chirurgie door diëtisten, Nederlandse Obesitas Kliniek (2017)
  • Post HBO Voeding en Diabetes, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (2016)
  • Basisvaardigheden Motivational Interviewing (2015)
  • HBO opleiding Voeding & Diëtetiek (voltijd), Haagse Hogeschool (2010-2014)