Diëtist Monique Dofferhoff-van den Bree

HBO Voeding & Dietetiek, Post HBO: Voeding en Diabetes (basis); Spierziekten; Neuromusculaire- en degeneratieve aandoeningen,

Monique Dofferhoff is een ervaren diëtist en gespecialiseerd in met name dieetadvies bij diabetes
Dietist Monique Dofferhoff

Zoekt u een ruime ervaren en betrokken diëtiste dan bent u bij mij aan een het goede adres. Ik voel mij goed thuis in een diëtiste-functie waarin ik mij enthousiast in kan zetten met kwalitiatief goede en persoonlijke voedingskundige zorg voor cliënten, jong en oud. Ik ben ervaren in het verlenen van dieetzorg aan cliënten met diverse (complexe) voedingsgerelateerde klachten en chronische aandoeningen. Ik zet mij graag in om cliënten te helpen om adequater om te leren gaan met hun voedingsproblemen en op een praktisch manier te werken aan verbetering van hun voedingsgezondheid. Mijn motto is: voor ieder probleem is een passende oplossing !

Monique is gespecialiseerd in:

  • Diabetes, orale medicatie, insuline spuiten, GLP-1 remmers
  • Drinkvoeding, medisch
  • Eiwitverrijkt dieet
  • Energieverrijkt dieet
  • Kauwklachten
  • Koolhydraatbeperkt dieet
  • Ondervoeding/ondergewicht
  • Ouderen, gezonde voeding voor zelfstandig wonende
  • Slikklachten
  • Spierziekten

Relevante en meeste recente cursussen en opleidingen:

COVID-19,online training NVD (juni 2020)

5 Daags Online event: Hoe laat je de begeleiding succesvoller verlopen bij PDS,  o.a. met Fodmap- en Sibo-dieet. (april 2020)

Kwaliteitsavond COPD en Impact verstandelijke samenwerking, ROHWest (nov 2019)                                             

raining Koolhydraatbeperking van Henriette Verkoelen  (2018)

Bloedglucoseregulatie bij insuline- of combinatietherapie (2018);

Post HBO Voeding en Diabetes (basis), HAN te Nijmegen (2018)

NVD Workshop Emotie-eten, (2017)

Koolhydraatbeperking, maar S, M en L. Welke maat heeft je cliënt? (2016)

Post HBO Voeding bij neuromusculaire- en degeneratieve aandoeningen (2015)

NDF symposium Voedingsrichtlijn voor Diabetes type 1 en 2 (2015)

 

Ervaring van Siri:

Al maanden lang had ik last van hevige buikpijn en dit werd steeds erger. Uiteindelijk ben ik door de huisarts naar een MDL-arts verwezen. Nadat door onderzoek andere oorzaken werden uitgesloten, leek prikkelbare darm syndroom de meest waarschijnlijke diagnose. Ik kreeg de keuze tussen medicatie, hypnose therapie of het fodmap-dieet. Ik koos voor het laatste. Dit was voor mij al iets bekends, aangezien mijn moeder met colitis ulcerosa (CU) dit dieet ook volgt. De arts raadde mij aan om dit wel onder begeleiding van een diëtist te doen, vooral omdat ik veganistisch eet. Het was erg fijn dat de diëtisten hier gespecialiseerd zijn in het FODMAP-dieet. Monique was erg vriendelijk en het was prettig om samen over de moeilijkheden na te denken. Daarnaast heb ik erg veel gehad aan haar advies en de online informatie (zoals boodschappenlijsten) die ik opgestuurd kreeg. Ik kan nu weer bijna alles eten en ik heb nog maar heel af en toe buikpijn!