Pauline Randsdorp

HBO voeding en dietetiek, post HBO diabetes

Pauline Randsdorp is een ervaren diëtist. Zij is gespecialiseerd op het gebied van COPD, DM (diabetes mellitus), kinderen, sport, overgewicht en obesitas. Zij is een expert in begeleiding bij het koolhydraatarm dieet.
Dietist Pauline Randsdorp

Ik ben Pauline Randsdorp. Ik heb mijn diploma Voeding & Diëtetiek behaald in juli 2007 in Amsterdam, waar ik allround ben opgeleid. Na mijn afstuderen ben ik meteen aan de slag gegaan als diëtist.  Ik ben gespecialiseerd in dieetadvies bij overgewicht, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, COPD, bariatrische chirurgie en sportvoeding.  Ik ben een  voorstander van een koolhydraatarm voedingspatroon. Per november 2015 ben ik gestart bij 2FeelBetter.

Voeding fascineert mij al heel lang. Zelf ben ik ook continu bezig om mijn eigen voedingspatroon te optimaliseren en aan te passen op mijn persoonlijke doelen.  De mogelijkheden die voeding kan bieden bij gezondheid, sport maar ook bij ziekte zijn oneindig. Behalve voor voeding heb ik ook een passie voor sport en beweging. Ik ben van mening dat deze twee aspecten een voorwaarde zijn voor een gezonde leefstijl.Naast het geven van adviezen leg ik de focus juist op het coachen. Dit is een zeer belangrijk onderdeel bij het bereiken van leefstijlveranderingen.

Met mijn enthousiasme en positiviteit probeer ik  mensen te helpen en samen een passend advies op te stellen. Door dit samen te doen is de kans van slagen ook veel groter. We kijken welke veranderingen er nodig zijn om een leefstijl aan te houden die de rest van je leven vol te houden is.

Pauline Randsdorp is te bereiken via
tel 0647831115 (di/wo, do, vr)
pauline@hetdieetadvies.nl

Gevolgde relevante cursussen en scholingen:

 • Symposium Gezonde voeding tijdens zwangerschap – Foodie Academy (juni 2019)
 • het 1ste dietisten en mondhygienisten congres: Diabetes Mellitus van 2 kanten bekeken (nov 2017)
 • Diabetes S,M,L (december 2016), Harriet Verkoelen
 • Diabetes omkeerbaar (najaar 2016), SOHF
 • CVRM-Scholing, Reos (certificaat, 2014)
 • PRISMA train-de- trainer: Pro-actieve interdisciplinaire self-management educatie (opleidingscertificaat, 2014)
 • Prodimed (opleidingscertificaat, 2013)
 • Cursus Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD) , Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (2011)
 • De leefstijladviseur / dietist in de beweegkuur, Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen:  Een gecombineerde leefstijlinterventie voor de (eerstelijns)zorg om mensen met een (zeer) hoog gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico te begeleiden naar een gezonde leefstijl (2010)
 • Basiscursus Voeding en Diabetes (HAN), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (2009)
 • Basisvaardigheden Motivational Interviewing (HAN), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (2009)
 • HBO opleiding Voeding & Diëtetiek (voltijd), Paramedische route (diploma): Hogeschool van Amsterdam (2003-2007)

Enkele testimonials:

Bianca: ervaring bij afvallen en een hoge bloeddruk

Mijn naam is Bianca en ik ben 46 jaar. Enige tijd geleden moest ik voor mijn bloeddruk naar de praktijkondersteuner bij de huisarts. Daar werd mijn bloeddruk en gewicht gecontroleerd. Mijn gewicht was de laatste keer rond de 72 kg maar bij de praktijkverpleegkundige woog ik 82 kg. Ik was dus 10 kg aangekomen in een halfjaar tijd. Daar ben ik heel erg van geschrokken. Ze stelde voor om naar een dietiste te gaan maar daar stond ik eigenlijk nogal sceptisch tegenover. Toch ben ik gegaan omdat ik zo van mijn gewicht baalde. Ik kwam terecht bij Pauline, een leuke meid. Door samen aan de slag te gaan ben ik vanaf 23 januari tot nu toe (november 2017) 17 kg afgevallen. Puur door mijn eetpatroon en levensstijl te veranderen. Achteraf ben ik blij dat ik toch de stap heb gezet om naar een dietiste te gaan. Ik ben erg trots op mezelf. Ik voel me er goed bij. Het wil niet zeggen dat ik nooit meer iets lekkers kan nemen, ik maak gewoon bewustere keuzes. Ik eet zelfs 1x per week patat of iets anders ongezonds. Als je gemotiveerd bent dan lukt het ook om je doelen te behalen. Mijn volgende doel is stoppen met roken om mijn levensstijl nog verder te verbeteren.

Jeanet: ervaring bij afvallen

In Juni 2016 had ik mijn eerste afspraak bij 2feelbetter.  Ik wilde afvallen, maar dat wilde ik doen door een gezond eetpatroon te ontwikkelen en deze natuurlijk ook te behouden. Samen met Pauline is er een dieetplan opgezet, deze werd bij elke afspraak geëvalueerd en zonodig aangepast. De begeleiding was en is super, er werd altijd naar me geluisterd en ik heb veel aan de adviezen gehad! De eerste maanden ben ik wekelijks gaan wegen omdat dat voor mij een stok achter de deur was. Inmiddels zijn de afspraken nu maandelijks. Ik ben nu in totaal 22 kilo kwijt. Ik heb een gezond eetpatroon weten te ontwikkelen en ben ook meer in beweging. Ik voel me een stuk beter in mijn vel en heb meer energie. Mede door de juiste begeleiding ben ik zover gekomen! Ik kan iedereen aanraden die wil afvallen om de hulp in te schakelen van 2feelbetter!

Maartje Kuyt-Ammeraal: ervaring bij afvallen met diabetes

Hallo,  Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Maartje Kuyt-Ammeraal, 58 jaar,vrouw en moeder van 3 kinderen en 3 schoonkinderen. Inmiddels ook oma van 2 bijna 3 kleinkinderen.
Na de geboorte van ons 2e kind kwam ik slank uit de zwangerschap, 5 kg. minder dan daarvoor. Maar daarna ben ik gaan groeien, werd steeds zwaarder. Ben toen voor het eerst in mijn leven gaan lijnen om slanker te worden. Na elke poging, waarin ik ook meestal mijn streefgewicht haalde werd ik steeds zwaarder. Ik ben in mijn leven bij elkaar al tussen de 250 en 300 kg afgevallen. Een paar jaar geleden heb ik gezegd, ik stop ermee, ik vind het best.
Alleen als het voor mijn gezondheid moet ga ik nog afvallen en anders niet.
Eind vorig jaar werd mijn man heel ernstig ziek, zo erg dat we afscheid van hem moesten nemen. Gelukkig mocht hij na 2 maanden ziekenhuis weer thuis komen, maar hij had daarna nog veel zorg nodig. In die tijd, dus begin 2016, heb ik beter voor hem dan voor mij zelf gezorgd, maar ja zo gaat dat.
Elk jaar laat ik via de huisarts alles controleren, mijn bloed, urine en wat bleek, mijn suiker was te hoog, tot 2 maal toe…… en ja dan heb je diabetes. Ik heb toen te kennen gegeven dat ik geen medicatie wilde, ik was zo zwaar dat ik wilde proberen met gewichtsverlies mijn suikerpeil naar beneden zien te krijgen.
Laat mij maar voor een adviesgesprek naar een diëtiste gaan. Zo gezegd zo gedaan en zo kwam ik bij Pauline Randsdorp terecht. Ik had gelijk een goeie klik met haar, maar ik vertelde haar eerlijk dat ik eigenlijk helemaal niet gemotiveerd was en geen zin had om te lijnen.
Maar in de familie van mijn moeders kant komt heel veel diabetes voor. Mijn oma is blind geworden van de suiker, en haar zusters benen zijn geamputeerd. Mijn tante is blind geworden en had 2 geamputeerde benen. Ik weet dus heel goed wat suikerziekte teweeg kan brengen. En ja dan ga je wel nadenken hoor als jezelf te horen krijgt dat je ook diabetes bent. Ik zie je lichaam als een gave die je hebt gekregen en daar draag je verantwoordelijkheid voor.
Daarom vind ik dat ik niet aan de lijn ben om slank te worden, maar dat ik gewicht wil verliezen om mijn suikerpeil laag te houden. Samen met Pauline heb ik een dieetplan opgesteld en dat gaat heel goed!!!!!!!
Ondanks dat ik niet gemotiveerd was!!!!!!
Ik houdt me goed aan die lijst en m’n suikerpeil is weer heel goed, echt geweldig. Daarbij is m’n gewicht ook afgenomen, echt helemaal super👍👍👍
Ik ben 11 april 2016 begonnen en ben nu terwijl ik dit schrijf, 19 november 2016. Ik ben 30.5 kg kwijt en dat is mooi meegenomen. Maar wat het allerbelangrijkste is, is dat mijn suiker laag is zonder medicatie. Dat vind ik echt geweldig, want daar doe ik het uiteindelijk toch voor.
In het weekend trakteer ik mezelf. Dan verwen ik mezelf met wat rolletjes beleg met ei en kaasspread. Of een haring die ik dan van m’n vader krijg. Daar geniet ik van. Maar ook van mijn dagelijkse voedsel geniet ik hoor. Zelfs dubbel en dwars.
En denk nu niet dat ik niets lekkers in huis heb hoor, want dat heb ik wel. Als de kinderen en kleinkinderen komen is er gewoon dat koekje, snoepje, chocolaatje en chips.
Een ander hoeft er geen hinder van te ondervinden omdat ik diabetes ben. Dat vind ik onzin. Ook ben ik gelukkig niet sacherijnig. Ik zie het als een andere levensstijl, andere eetgewoonten. En……het is heel goed te doen. Ik ben echt iemand die alles lust en alles lekker vind. Zoet en hartig……maar als je gezondheid in het geding komt moet je je gezonde verstand gebruiken.
Ik heb ook echt weleens ergens trek in hoor….maar een zoon van m’n vriendin zei dan tegen zijn moeder die ook flink was, “Heb je dat nodig mam?”
Dat zeg ik nu ook tegen me zelf. Heb je dat nodig Maartje, nee dus, niet nemen, en dan ben ik stiekem een beetje trots op mezelf, omdat ik het niet genomen heb.
Mijn vriendin is trouwens ook al 24 kg kwijt, echt geweldig ook.
Ik zou jullie willen aanraden om niet elke dag op de weegschaal te gaan staan, geeft zoveel stress. Gewoon 1 of 2 weegmomenten per week is meer dan genoeg.
Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen motiveren met mijn verhaal en wens jullie allemaal heel veel succes.👍
Hartelijke groeten van
Maartje Kuyt-Ammeraal.