Ervaringen

Ervaringen van een aantal van onze cliënten.*

*Zij hebben zelf hun eigen testimonial (review) geschreven

Corrie: ervaring FODMAP-dieet bij maag- en buikklachten

Voordat ik bij jou kwam, was mijn gezondheid niet zo als het wezen moest op manier van niet lekker, last in de maag en vaak periodes met buikpijn, verstopping, opgeblazen gevoel en als ik wat gegeten heb krijg ik vaak een opgezeten buik. De huisarts heef mij een onderzoek laten doen, en volgens de arts bleek ik een prikkelbare darm te hebben en de meeste klachten kwamen van mijn darmen, ik heb psylliumvezels gekregen. Ik heb er al zo lang last van dat ik het idee had dat het bij mij hoorde.  Ik had wel het idee dat het weleens aan mijn voeding kon liggen, maar ik dacht ik eet toch gezond. Toen heb ik een afspraak gemaakt met de diëtist, ik wilde begeleiding in mijn eetgedrag.

Ik zag een boek en een folder over FODMAP dieet en vroeg of dat ook wat voor mij is. We hebben het besproken, en ik ben met het FODMAP diee

 

t begonnen. Nadat ik met het FODMAP dieet bent begonnen veranderde aan mijn eetstijl, zag ik de volgende verbeteringen/ mijn buik klachten zijn verminderd praktisch geen pijn en opgezwollen buik, en ik weet nu waar ik wel en niet tegen kan. Resultaten dat mijn darmen rustiger zijn. en ik ben wijzer geworden wat voeding betreft.

Nu, een aantal weken later is mijn gezondheid verbeterd wat mijn darmen betreft. Ik ben veranderd op een manier dat ik nu bewust bent van wat ik eet.


Bianca: ervaring bij afvallen met overgewicht en hoge bloeddruk

Mijn naam is Bianca en ik ben 46 jaar. Enige tijd geleden moest ik voor mijn bloeddruk naar de praktijkondersteuner bij de huisarts. Daar werd mijn bloeddruk en gewicht gecontroleerd. Mijn gewicht was de laatste keer rond de 72 kg maar bij de praktijkverpleegkundige woog ik 82 kg. Ik was dus 10 kg aangekomen in een halfjaar tijd. Daar ben ik heel erg van geschrokken. Ze stelde voor om naar een dietiste te gaan maar daar stond ik eigenlijk nogal sceptisch tegenover. Toch ben ik gegaan omdat ik zo van mijn gewicht baalde. Ik kwam terrecht bij Pauline, een leuke meid. Door samen aan de slag te gaan ben ik vanaf 23 januari tot nu toe (november 2017) 17 kg afgevallen. Puur door mijn eetpatroon en levensstijl te veranderen. Achteraf ben ik blij dat ik toch de stap heb gezet om naar een dietiste te gaan. Ik ben erg trots op mezelf. Ik voel me er goed bij. Het wil niet zeggen dat ik nooit meer iets lekkers kan nemen, ik maak gewoon bewustere keuzes. Ik eet zelfs 1x per week patat of iets anders ongezonds. Als je gemotiveerd bent dan lukt het ook om je doelen te behalen. Mijn volgende doel is stoppen met roken om mijn levensstijl nog verder te verbeteren.


Jeanet: ervaring bij afvallen

In Juni 2016 had ik mijn eerste afspraak bij 2feelbetter.  Ik wilde afvallen, maar dat wilde ik doen door een gezond eetpatroon te ontwikkelen en deze natuurlijk ook te behouden. Samen met Pauline is er een dieetplan opgezet, deze werd bij elke afspraak geëvalueerd en zonodig aangepast. De begeleiding was en is super, er werd altijd naar me geluisterd en ik heb veel aan de adviezen gehad! De eerste maanden ben ik wekelijks gaan wegen omdat dat voor mij een stok achter de deur was. Inmiddels zijn de afspraken nu maandelijks. Ik ben nu in totaal 22 kilo kwijt. Ik heb een gezond eetpatroon weten te ontwikkelen en ben ook meer in beweging. Ik voel me een stuk beter in mijn vel en heb meer energie. Mede door de juiste begeleiding ben ik zover gekomen! Ik kan iedereen aanraden die wil afvallen om de hulp in te schakelen van 2feelbetter!


Chantal Vliegenthart, te Rijnsburg: ervaring bij krampen

Voordat ik bij jullie kwam, had ik veel last van krampen waardoor ik zelfs bijna flauw viel omdat ze te heftig waren.

Nadat ik samen met Sandra had gekeken naar wat een goede oplossing voor mij zou zijn en wat ik beter kan laten liggen en wat ik juist wel kon eten, kreeg ik de krampen onder controle en merkte ik dat ritme voor mij heel belangrijk is.

Nu, maanden later is mijn gezondheid blijvend positief veranderd doordat ik nu zelf kan aangeven wanneer ik krampen krijg en hier dus rekening mee kan houden en hierdoor beter weet hoe mijn lichaam in elkaar zit.


Maartje Kuyt-Ammeraal: ervaring bij afvallen met diabetes

Hallo,  Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Maartje Kuyt-Ammeraal, 58 jaar,vrouw en moeder van 3 kinderen en 3 schoonkinderen. Inmiddels ook oma van 2 bijna 3 kleinkinderen.
Na de geboorte van ons 2e kind kwam ik slank uit de zwangerschap, 5 kg. minder dan daarvoor. Maar daarna ben ik gaan groeien, werd steeds zwaarder. Ben toen voor het eerst in mijn leven gaan lijnen om slanker te worden. Na elke poging, waarin ik ook meestal mijn streefgewicht haalde werd ik steeds zwaarder. Ik ben in mijn leven bij elkaar al tussen de 250 en 300 kg afgevallen. Een paar jaar geleden heb ik gezegd, ik stop ermee, ik vind het best.
Alleen als het voor mijn gezondheid moet ga ik nog afvallen en anders niet.
Eind vorig jaar werd mijn man heel ernstig ziek, zo erg dat we afscheid van hem moesten nemen. Gelukkig mocht hij na 2 maanden ziekenhuis weer thuis komen, maar hij had daarna nog veel zorg nodig. In die tijd, dus begin 2016, heb ik beter voor hem dan voor mij zelf gezorgd, maar ja zo gaat dat.
Elk jaar laat ik via de huisarts alles controleren, mijn bloed, urine en wat bleek, mijn suiker was te hoog, tot 2 maal toe…… en ja dan heb je diabetes. Ik heb toen te kennen gegeven dat ik geen medicatie wilde, ik was zo zwaar dat ik wilde proberen met gewichtsverlies mijn suikerpeil naar beneden zien te krijgen.
Laat mij maar voor een adviesgesprek naar een diëtiste gaan. Zo gezegd zo gedaan en zo kwam ik bij Pauline Randsdorp terecht. Ik had gelijk een goeie klik met haar, maar ik vertelde haar eerlijk dat ik eigenlijk helemaal niet gemotiveerd was en geen zin had om te lijnen.
Maar in de familie van mijn moeders kant komt heel veel diabetes voor. Mijn oma is blind geworden van de suiker, en haar zusters benen zijn geamputeerd. Mijn tante is blind geworden en had 2 geamputeerde benen. Ik weet dus heel goed wat suikerziekte teweeg kan brengen. En ja dan ga je wel nadenken hoor als jezelf te horen krijgt dat je ook diabetes bent. Ik zie je lichaam als een gave die je hebt gekregen en daar draag je verantwoordelijkheid voor.
Daarom vind ik dat ik niet aan de lijn ben om slank te worden, maar dat ik gewicht wil verliezen om mijn suikerpeil laag te houden. Samen met Pauline heb ik een dieetplan opgesteld en dat gaat heel goed!!!!!!!
Ondanks dat ik niet gemotiveerd was!!!!!!
Ik houdt me goed aan die lijst en m’n suikerpeil is weer heel goed, echt geweldig. Daarbij is m’n gewicht ook afgenomen, echt helemaal super👍👍👍
Ik ben 11 april 2016 begonnen en ben nu terwijl ik dit schrijf, 19 november 2016. Ik ben 30.5 kg kwijt en dat is mooi meegenomen. Maar wat het allerbelangrijkste is, is dat mijn suiker laag is zonder medicatie. Dat vind ik echt geweldig, want daar doe ik het uiteindelijk toch voor.
In het weekend trakteer ik mezelf. Dan verwen ik mezelf met wat rolletjes beleg met ei en kaasspread. Of een haring die ik dan van m’n vader krijg. Daar geniet ik van. Maar ook van mijn dagelijkse voedsel geniet ik hoor. Zelfs dubbel en dwars.
En denk nu niet dat ik niets lekkers in huis heb hoor, want dat heb ik wel. Als de kinderen en kleinkinderen komen is er gewoon dat koekje, snoepje, chocolaatje en chips.
Een ander hoeft er geen hinder van te ondervinden omdat ik diabetes ben. Dat vind ik onzin. Ook ben ik gelukkig niet sacherijnig. Ik zie het als een andere levensstijl, andere eetgewoonten. En……het is heel goed te doen. Ik ben echt iemand die alles lust en alles lekker vind. Zoet en hartig……maar als je gezondheid in het geding komt moet je je gezonde verstand gebruiken.
Ik heb ook echt weleens ergens trek in hoor….maar een zoon van m’n vriendin zei dan tegen zijn moeder die ook flink was, “Heb je dat nodig mam?”
Dat zeg ik nu ook tegen me zelf. Heb je dat nodig Maartje, nee dus, niet nemen, en dan ben ik stiekem een beetje trots op mezelf, omdat ik het niet genomen heb.
Mijn vriendin is trouwens ook al 24 kg kwijt, echt geweldig ook.
Ik zou jullie willen aanraden om niet elke dag op de weegschaal te gaan staan, geeft zoveel stress. Gewoon 1 of 2 weegmomenten per week is meer dan genoeg.
Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen motiveren met mijn verhaal en wens jullie allemaal heel veel succes.👍
Hartelijke groeten van
Maartje Kuyt-Ammeraal.


Arianda, oktober 2016: ervaring begeleiding low-fodmap diet bij PDS

Al van kinds af aan heb ik problemen met mijn darmen en er werd altijd weer gezegd spastische darm, dus veel vezels eten. Toen ik zomer 2015 weer darmontstekingen had en me maar moe bleef voelen ben ik gaan zoeken op internet en kwam ik het low-fodmap dieet tegen en zag dat Sigrid voor mij de dichtstbijzijnde diëtiste was die hier goed van op de hoogte was. Omdat ik niet zomaar zelf wilde starten heb ik contact met Sigrid gezocht, eerst via mail en naar aanleiding daarvan heb ik toen besloten een afspraak te maken in haar praktijk. We hebben alles op een rijtje gezet en zijn helemaal naar de basis terug gegaan met voeding en na een aantal maanden was duidelijk waar ik wel en niet tegen kon.

Ik ben nu een jaar verder en voel me een stuk beter, minder moe en een regelmatige stoelgang. Er blijven altijd wel momenten dat het even wat minder gaat, de hormonale cyclus is hier het probleem van, maar ach. Ik eet nu helemaal glutenvrij, geen champignons, uien, knoflook en met mate aardappelen en tomaat. Lactose vrije- en/of soja melk en yoghurt en iedere ochtend havermout en een banaan en ik eet zoveel mogelijk fod-map low producten. Het is niet altijd eenvoudig, maar wel een uitdaging om iedere keer maar weer een lekker gerecht te maken.

Ik heb het contact met jou Sigrid als prettig ervaren en kan altijd bij je terecht als ik vragen heb, dankjewel.

Groetjes Arianda.


Lydia van Rijn-Noordhuis, oktober 2016: ervaring begeleiding bij reuma- en buikpijnklachten

Voordat ik bij Sigrid kwam kampte ik met buikklachten die mijn dagelijkse functioneren flink beïnvloedde. Een opgezette buik en buikpijn die een paar keer in de week mijn humeur veranderde in neerslachtig en somber. De aanwezige pijn en krampen veranderde mijn zwem- en zing-avonden in avonden waarbij ik op de bank lag met een deken of vroeg naar bed ging met pijnstillers. Na een paar maanden was ik het zat en wilde ik mijn eigen lijf en energie en optimisme weer terug!

NADAT ik voor mijn eigen zekerheid een darmonderzoek heb laten uitvoeren en deze met positieve uitslagen afgerond werd ging ik met Sigrid in gesprek. We stemden af over welke aanpassingen in voeding voor mij als reumapatiënt effectief zouden kunnen zijn. Belangrijk hierbij is dat Sigrid mij als reumapatiënt in de overgang adviezen kon geven welke enerzijds ontstekingsremmend werken en anderzijds Sigrid mij ook voedingstips kon bieden mbt calcium en botdichtheid (overgang).

Tenslotte heeft Sigrid rekening gehouden met mijn levensstijl en met voeding waar ik de voorkeur aan geef. Sigrid leverde direct per mail de afspraken aan en de adviezen voor voeding zodat ik deze kon toepassen. Ik heb de begeleiding en de adviezen als heel prettig ervaren. Ik voelde me serieus genomen en vond het heel fijn om samen met iemand die kundig is op het gebied van wat voeding met je doet, te praten en te zoeken naar passende oplossingen.

Ik heb ervaren dat er een knop om is op het gebied van bepaalde voedingsmiddelen en ik weinig moeite heb om deze te laten staan (bv de nachtschadeproducten). Ik heb koemelk ingewisseld voor sojamelk en andere sojaprodukten. Cappuccino en Latte drink ik niet meer. Thuis maak ik mijn eigen sojakoffie en in restaurants kies ik voor zwarte koffie of voor thee met honing. Kaas probeer ik te vermijden en mijn tosti wissel ik in voor een boterham met een gebakken ei. Eieren ben ik over het algemeen meer gaan eten wat ook geldt voor noten, gekookte eieren en fruit. Melkchocoladeproducten kies ik nauwelijks meer. Ik trakteer mezelf ’s avonds soms wel op een stukje 85% chocolade. Aardappelen eet ik soms nog 1x per week maar verruil ik verder voor een grotere portie groente en vlees.

Mijn klachten zijn hoegenaamd volledig verdwenen. Hoe langer de periode duurde zonder klachten, hoe makkelijker het werd om het vol te houden. Soms komt de oude klacht terug en kan ik de voeding terughalen waar het aan ligt. De klacht is dan zo vervelend om weer te voelen dat het me een volgende keer weinig moeite kost om voeding te laten staan. Ook zijn er momenten dat ik wel bewust kies voor het risico (bv een stuk pizza of gebakje met chocola en slagroom) en neem ik de kramp de volgende dag op de koop toe. Maar… dan heb ik wel even een geniet-momentje gehad 🙂


Mary-Ruth, september 2016: ervaring in begeleiding bij het FODMAP dieet

Voordat ik bij jou terecht kwam heb ik bij de huisarts gelopen met hevige buikpijn en obstipatie klachten voor zolang ik me kan herinneren. Ik wist niet beter. Ik wilde niet mijn leven lang een “zakje” of een “pilletje” blijven gebruiken en heb allerlei onderzoeken gedaan om uit te sluiten dat er somatisch iets niet goed was met mijn darmen. Ik kreeg toen de diagnose PDS. Mijn huisarts kon mij niet verder helpen dan met een pilletje of een zakje. Dit was het moment dat ik zelf op onderzoek ging wat nu verder. Ik belande bij het FODMAP dieet en heb dit zelf gevolgd in het begin. Later bij jou en Mirte FODMAP arm koken gevolgd wat mij zeer goed heeft geholpen en ik weer lekker heb leren koken en eten. Bij het introductie fase van FODMAP liep ik tegen dingen aan waar ik niet uitkwam en heb toen jou hulp ingeschakeld. Jij hebt mij begeleid hierin en ik ben er heel erg wijs van geworden en leef nu eigenlijk pijnvrij als ik goed oplet wat ik niet mag. Dit was dankzij jou hulp omdat ik het allemaal niet zelf op orthomoleculair niveau kan inzien natuurlijk. Hiervoor mijn grote dank. Jij was altijd bereid om mij antwoord te geven op mijn mailtje of een telefoontje en wij hadden ook vaste afspraken dat je mij belde. Je was altijd meelevend en meedenkend. De reden dat ik jou als coach zo graag mocht is omdat je een leuke persoonlijkheid hebt. Je bent vriendelijk en geduldig en je straalt rust uit. Ik had altijd het gevoel dat je er voor mij was om mijn vragen te beantwoorden gedurende mijn introductie fase. Dank je wel. 


Manon, september 2016: ervaring in begeleiding bij het FODMAP dieet

“ Sigrid heeft mij over de laatste drempel geholpen om te starten met het `fodmap’ dieet. Ik zag er erg tegenop om zoveel voedingsmiddelen niet te kunnen eten, maar door mijn gesprek met haar werd dat allemaal relatief. reuze blij dat ik dit nieuwe eetpatroon heb doorgezet. Ik ben nagenoeg van mijn klachten af en als ik een keertje uit de band spring met voeding die niet goed voor mij is, dan ben ik in staat binnen 24 of 48 uur weer balans in mijn buik te krijgen! Ik kan iedereen met PDS adviseren met Sigrid in gesprek te gaan.”

Carla, juni 2016: ervaring in begeleiding bij astma, obstipatie, slokdarmklachten en galbulten

” Sinds een paar jaar kamp ik met klachten van astma en gebruik ik hiervoor medicijnen. Op een gegeven moment sprak ik een collega die zei ook astma te hebben, maar helemaal van haar medicijnen af was omdat ze een dieet hield. Nou dat wilde ik ook wel graag proberen, dus een afspraak gemaakt bij dezelfde diëtiste, Sigrid van der Marel. Ik hield mezelf wel voor dat wat voor de een werkt, nog niet voor mij hoefde te werken. Bij het intakegesprek werd gevraagd of ik nog meer klachten had. Nou die had ik wel. Ik kampte al geruime tijd met hele harde ontlasting en obstipatie en ik had ook periodes van pijn in mijn slokdarm waarvoor ik dan ook weer medicijnen gebruikte. En daarnaast had ik sinds een paar maanden last van galbulten en waar dat nou weer vandaan kwam? Ik schoof het maar onder allergisch ergens voor, net als mijn hooikoorts.

Sigrid adviseerde een eliminatiedieet. Heel veel dingen tijdelijk niet en enkele dingen wel eten. Dat viel me niet mee. Geen broodproducten (gluten), geen beleg en wijn (sulfiet), geen aardappelen en geen fruit. Dat laatste vond ik nog het ergste want ik ben een fruit-eter. Na 10 dagen en 2 kg lichter, wat ik een fijne bijkomstigheid vond, mocht ik iets toevoegen. Langzaam bouwde ik mijn variatie aan voeding uit. Toch kwam er op dat moment niet echt iets uit, alhoewel ik minder astma-klachten had op dat moment. Na een maand begon ik met probiotica in tabletvorm om de darmflora te herstellen. Een volgende stap was provoceren met bepaalde producten die histamine bevatten of histaminevrijmakers waren. Hier kwam voor mij wel uit dat ik van teveel citrusvruchten galbulten kreeg. Nou dat was voor mij duidelijk, het was uit met ’s avonds lekker sinaasappels pellen die bij mij altijd naar meer smaken… Gewoon één is genoeg.

Inmiddels zijn mijn consulten bij Sigrid afgerond. Het eindresultaat is dat ik helaas niet van mijn medicijngebruik voor astma af kom, maar mijn astma-klachten zijn wel minder dan voor het dieet. Mijn klachten van harde ontlasting en obstipatie en een zere slokdarm zijn wel weg en galbulten heb ik ook niet meer. Gewoon regelmatig probiotica en opletten met histaminerijke producten zoals sulfieten en citrusfruit, want daar reageer ik dus wel op. Ik ben geen melkdrinker en melk is niet goed voor elk zoals beweerd wordt, want voor astmapatiënten is het af te raden. Voor producten met melk, zoals havermoutpap, blijf ik sojamelk gebruiken en ik vind sojayoghurt, geitenyoghurt en geitenkaas heel goed te doen. Alle beetjes helpen.


Pauline, januari 2016: ervaring in begeleiding bij het FODMAP dieet 

Sigrid heeft mij enorm geholpen in de begeleiding van het Fodmap-dieet. Voordat ik startte had ik heel veel buikpijn, was ik erg moe en was mijn buik ook heel erg opgezet. De MDL-arts in het ziekenhuis raadde mij aan met het Fodmap-dieet te starten. Ik had nooit gedacht dat een dieet mijn klachten zo erg zou kunnen doen afnemen! Sigrid wist al mijn vragen duidelijk en adequaat te beantwoorden en stimuleerde mijn enthousiasme om het dieet vol te houden. Haar insteek was heel positief: ze legde de focus niet alleen op wat ik niet meer zou mogen eten, maar juist op waar ik net wel tegen zou kunnen. Heel fijn! Met haar ruime ervaring en brede kennis kan ik haar iedereen aanraden die een Fodmap-dieet wil volgen!

vrouw duimen omhoog


Leonie Langius, december 2015: ervaring FODMAP dieet bij het prikkelbare darm syndroom

Al mijn hele leven worstel ik met klachten door een prikkelbare darm. Verschillende artsen gooiden het op onregelmatige werktijden, verkeerde voeding, stress en zo verder. Heb wat afgetobd maar niets hielp. Mijn zus, kinderarts, las in het MedischTijdschrift voor Geneeskunde een artikel over het FODMAP dieet en zei: Ga dit maar eens proberen, FODMAP is tenminste wetenschappelijk onderbouwd. Heb het terzijde gelegd, maar mijn klachten waren zo erg dat ik elke avond over de grond kroop van de buikpijn, tijdens het avondeten vaak dubbelklapte van de kolieken en een angstaanjagend opgeblazen en pijnlijke buik had. Heb in het ziekenhuis een coloscopie laten doen om bepaalde dingen uit te sluiten en slik sindsdien dagelijks Magnesium tegen de obstipatie. Pijn was er nog dus ik was rijp voor het FODMAP. Na rondje op Google kwam ik bij SIgrid terecht want ik wilde graag bij de bron zijn, iemand die vanaf het begin zich in het FODMAP had verdiept en uitgerold. 

Na een prettig telefonisch intakegesprek en het bijhouden van lijsten kwam ik bij haar in de praktijk. Ze heeft een enorme kennis, luistert goed en probeert je aanwijzingen te geven hoe FODMAP vol te houden passend bij je levenswijze. Al snel kwamen de boosdoeners eruit. Tarwe en Lactose.

Sinds ik dat laat staan heb ik een totaal ander leven. Veel meer energie, en een platte, nagenoeg pijnloze buik. Sigrid, dank je wel!

Met opgeruimde groet,

Leonie Langius

blije vrouw witte jurk met stippels

Maurits van Duijn, november 2015: ervaring bij afvallen – opgeschreven door zijn moeder

Maurits kwam 2 jaar terug bij Sigrid in de praktijk, reden hij was te dik en had veel frustraties. Zijn ouders lagen in scheiding. Dit kon Maurits die 9 jaar was niet handelen en ging zijn verdriet weg eten. Ik, zijn moeder, vond dit verschrikkelijk! Ik vond papiertjes van koekjes onder de bank en naast zijn bed. We kwamen bij Sigrid terecht,  waar hij advies kreeg gestructureerd te eten. Op vast gestelde tijden het ontbijt is het belangrijkste moment van de dag en ze legde uit waarom. En bij een honger gevoel een appel. Geen koekjes meer en niet te veel frisdrank maar water. Ook was Maurits gek op toetjes, dit werd omgezet in kleine hoeveelheden. Ook beweging is erg belangrijk niet alleen om af te vallen maar ook om je frustratie kwijt te raken. Maurits had het heel erg moeilijk: de kilo’s gingen er moeizaam vanaf en hij viel soms terug in een dip. Maar na 1 1/2 jaar kwam er rust in het gezin. Maurits hoofd werd leeg en hij volgde het advies van Sigrid op. Hij werd lichter en na 2 jaar had hij het streefgewicht bereikt. Hoera. Maurits zag direct het effect: hij begon sneller te lopen en zijn uithoudingsvermogen nam toe. Hockey werd een stuk gezelliger. Afstanden fietsen ging hem beter af.  Hij besefte dat als je lichter bent je ook veel fijner voelt en gelukkiger. Dankzij Sigrid waar hij ook iedere keer zijn hart kon luchten over thuis en wat hem bezig hield. Wat fijn, zij was niet alleen diëtist maar ook een fijn vertrouwenspersoon waar hij zijn problemen kwijt kon. Heel hartelijk bedankt Sigrid je bent goud waard.


Nico van der Zwan, september 2015: ervaring over begeleiding bij overgewicht

“Ik had veel eerder moeten komen, een wereld gaat voor me open. Ik voel me lekkerder, niet meer zo moe. Ik taal niet meer naar een koekje. Met gezonde voeding ben ik mij veel lekkerder gaan voelen en kan daardoor met mijn werk veel meer aan! Sinds we zo gezond eten ben ik creatief in eten. Wacht niet te lang maar doe wat met je voeding!”


Melissa Glasbergen, augustus 2015: ervaring over begeleiding bij veranderen eetpatroon

Dit is de eerste praktijk waarbij ik het gevoel heb dat er vooral uitgegaan wordt van de mogelijkheden in de toekomst om een patroon te verbeteren of een valkuil te verhelpen. Dit in tegenstelling tot de praktijken waarbij er bij minimale (of geen) winst alleen maar werd besproken wat ik ‘fout’ gedaan had om vervolgens weer een zelfde praatje te krijgen over de schijf van 5 etc…. Gevolg: Ik gaf het weer op. Gewicht verliezen blijft lastig, naar een diëtiste gaan heeft toch en drempel, maar bij 2feelbetter ervaar ik hier begrip voor. Kortom: Zeer prettige begeleiding! Motiverend! ECHTE individuele begeleiding.


Claudia van der Plas, mei 2015: ervaring over begeleiding bij fibromyalgie en buikpijn

Toen ik bij 2feelbetter kwam had ik hele erge buikpijn. Na een gesprek met Sandra (één van de diëtisten) waren we er al gauw achter dat de reuma die ik heb (fibromyalgie) ook met de buikpijn te maken heeft. Door de fibromyalgie ben ik overgevoelig voor koemelk. Dit dronk ik elke dag en werd er altijd misselijk van, maar mensen zeiden dat dat niet kon dus bleef ik het maar drinken, maar ook producten eten waar koemelk inzit.
November vorig jaar ben ik opgenomen geweest in het ziekenhuis voor buikklachten. Hier zijn we erachter gekomen dat mijn darmen echt overgevoelig zijn. Sandra heeft daarna aangegeven dat het misschien wel door de gluten komt.
Toen ben ik begonnen met een gluten en koemelk vrij dieet. Als je het hoort denk oh dan mag ik niks meer. Dit valt reuze mee. Alleen als je glutenvrije producten hebt zit er vaak wel koemelk in. Maar van een beetje koemelk heb ik geen last.
Zelf ben ik er achter gekomen dat een combinatie met elkaar bij mij erge buikpijn veroorzaakt. Ik ben nu ondertussen veel verder met alles uitvinden!
Ik ben blij dat Sandra van 2feelbetter mij zo goed heeft kunnen helpen!


Mw A. de Haas, februari 2015: ervaring over begeleiding om een paar kilo af te vallen en advies bij longklachten

In oktober 2014 heb ik een uitgebreid intakegesprek gehad met Sigrid van der Marel. Mijn klachten waren: vaak een ‘vol’ gevoel na een maaltijd, slechte stoelgang en een wens om ongeveer 3 kg af te vallen. Naar mijn mening waren mijn eetgewoonten gezond:
ontbijt: biogarde met 3 stuks fruit, lunch: 4 volkoren boterhammen met een half pak karnemelk, een warme maaltijd met 1 glas rode wijn, tussendoor weinig snoep en/of koek en veel water. Desondanks lukte het mij de afgelopen jaren niet om gewicht te verliezen. Tijdens het gesprek met Sigrid informeerde zij of ik meer klachten had dan hierboven genoemd. Was ik ergens overgevoelig voor, had ik last van mijn longen? Ik moest even nadenken en ja, ik had een heftige reactie gehad na een DTP-prik, een minder heftige reactie na een griepprik, was veel verkouden en/of grieperig, gaf vaak slijm op en had in augustus 2014 een antibiotica kuur gekregen om mijn longen schoon te maken. Met al deze informatie ging Sigrid aan de slag. Ik kreeg tips om te stoppen met koemelkproducten, mijn eetpatroon werd gewikt en gewogen en ik kreeg eet-advies. Bij het tweede bezoek werd opnieuw alles bekeken, werd een en ander aangepast (wat precies dat kan Sigrid u vertellen) en bij het derde bezoek idem dito. Met als resultaat na 3,5 maand:
mijn gewicht is sedert jaren 3 kg minder, het volle gevoel na een maaltijd ben ik kwijt, mijn stoelgang is goed en ik voel me energiek en fit. Deze resultaten maken het voor mij persoonlijk relatief gemakkelijk om snoep en/of koek (nog meer) te laten staan en het suikerverbruik tot een minimum te beperken. Een glas rode wijn bij de warme maaltijd heeft voor mij (gelukkig) geen negatief effect en smaakt elke keer opnieuw heerlijk!
Bedankt Sigrid.

fit-vrij


Karin Haasnoot, januari 2015: ervaring over begeleiding bij astma en haar prikkelbare darm

Als kind had ik al veel klachten op het gebied van allergieën, astma en overgevoeligheden. Toen ik begin 20 was kreeg ik ook spastische dikke darm klachten. Ik had het al geaccepteerd en dacht het gewoon bij mij leven hoorde en er geen verbetering meer zou optreden. Twee jaar geleden ben ik een aantal malen bij de huisartspost terecht gekomen met zeer erge buikpijnen/krampen en een opgezette buik en dacht dat ik iets ergs onder de leden had, maar de klachten kwamen allemaal van de spastische dikke darm af. Vorig jaar besloot ik een afspraak te maken met diëtiste Sigrid. Mijn voedingspatroon en overgevoeligheden zijn toen onder de loep gegaan en ben op advies van Sigrid het Fodmap dieet gaan volgen. Had er weinig vertrouwen in dat mijn klachten door een andere voedingspatroon zouden kunnen verbeteren. Het was pittig om vele voedingsproducten te laten staan en heel anders te moeten gaan eten. Toen mijn verbazing trad er verbetering op en had ik nog maar amper buikpijnen ook mijn opgezette buik verminderde! Zo bleek ik heel slecht te reageren op o.a. lactose. Ook kon ik na het Fodmap dieet weer voorzichtig een aantal voedingsproducten eten, een aantal voedingmiddelen zou ik nooit meer kunnen eten qua de overgevoeligheid en klachten maar dit heb ik er graag voor over! Ook vind ik het nu leuk om door middel van andere recepten en voeding te experimenteren met koken er zijn nog zoveel mogelijkheden. Ik kan iedereen aanraden om met allergie en overgevoeligheidsklachten naar de diëtiste te gaan omdat een andere voedingspatroon zoveel verbetering kan laten zien!

woman-37234_640Karin Haasnoot


Lisa Bregman, dec 2014: ervaring over begeleiding bij overgewicht, maag- en darmklachten, reumaklachten en psoriasis

Mijn verhaal: Ruim een jaar geleden wilde ik weer eens beginnen aan de zoveelste afvalpoging. Dit keer wilde ik het niet alleen uitvogelen maar zocht ik begeleiding. Na enige research op internet over diëtistenpraktijken in Katwijk kwam ik terecht bij 2feelbetter. Tijdens de eerste paar afspraken met Guusje praatten we vooral over gezonder eten i.p.v. streng lijnen en dit sprak mij erg aan. Ik was nu eenmaal een lekkerbek en wilde graag blijven “eten”.

Ik leerde over voedingstoffen in eten en wat eten eigenlijk met je doet. Tijdens één van de afspraken vertelde ik Guusje dat ik vaak last had van maag- en darmklachten. Vooral na het eten van brood en pasta maar ook bij yoghurt en melk had ik vaak last. Guusje stelde voor om eens te minderen met deze producten om te kijken wat voor effect dit gaf. Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een paar dagen was ik zowat klachtenvrij en voelde me al stukken beter. En wat een mooie bijkomstigheid was is dat ik begon af te vallen. Zonder moeite (oké, koemelk-en tarwe vrij eten vergt wat creativiteit) ging de weegschaal met de week naar beneden. Ook had ik al jaren last van de huidziekte Psoriasis gecombineerd met reumatische klachten waar ik zware meditatie voor heb gehad. Ik was dan ook verbaasd toen langzaam maar zeker ook deze klachten verdwenen en m’n huid steeds schoner werd.
Sinds een maand of 2 ben ik overgestapt van Guusje naar Sigrid (kwam toevallig beter uit qua planning) en ook bij haar krijg ik fijne adviezen en ben ik nog steeds klachtenvrij. Zo eet ik nu glutenvrij i.p.v. tarwevrij en voel ik me nog beter. Om een lang verhaal kort te maken. Ik ben inmiddels totaal 25 kilo lichter, heb geen darm-en maagklachten meer, gebruik geen medicatie meer en voel me heel goed! Zonder Guusje en Sigrid was dit niet gelukt!

Lisa Bregman


Pauline Schoneveld, jui 2014: ervaring over begeleiding bij voedselovergevoeligheid

Al van kinds af aan ben ik erg allergisch.  Zo heb ik regelmatig last van hooikoorts, huisstofmijt, parfum, konijnen, vogels, katten. Uit een allergietest kwam ook dat ik allergisch ben voor tarwe en pinda’s. Hier had ik al die tijd bijna geen reactie op, dacht ik. Door goede medicatie waren mijn klachten prima te onderdrukken. Zo’n 2 jaar geleden kreeg ik last van erge vermoeidheid, migraine en stemmingswisselingen. Verschillende bloedonderzoeken leverde niets op en dus heb ik mij er maar bij neergelegd. Totdat ik via via terecht kwam bij Sigrid. Zij vertelde mij dat ik door mijn allergieën kruisreacties kan krijgen op voedingsstoffen. Een heel erg streng dieet volgde en al snel ging ik mij heel goed voelen! De vermoeidheid werd stukken minder en de migraine verdween. Stapje voor stapje hebben we steeds een voedingsgroep toegevoegd aan mijn dieet en zo kon ik steeds weer iets meer eten. Uiteindelijk kwamen we uit op een tarwe-, koemelk- en pinda-allergie. Zolang ik dit niet eet gaat het prima!
Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap genomen heb en mijn gezondheid zo verbeterd is.


Yvonne van Klaveren, juli 2014: ervaring over begeleding van haar zoon met ondergewicht en vermoeidheid

Wij kwamen bij jou binnen , het voelde goed. Je begreep Dennis gelijk, en je opperde dat het best mogelijk kon zijn dat het kon liggen aan de longonsteking ,virus, bacterie, operatie die hij in het verleden heeft gehad. Dit was een hele opluchting voor ons, want wij dachten dat we het niet goed deden met de voeding !! Je stelde ons gerust door het tellen van de calorieën die waren gewoon goed en we hebben alleen de toetjes meer gedaan. We zijn nog een poosje door gegaan met probiotica en vit c , maar daar is hij inmiddels ook mee gestopt . We zijn super blij dat we naar jou zijn gegaan , wij dachten wat kan een diëtiste doen aan de moeheid van onze zoon. De adviezen die jij gegeven hebt hebben zijn vruchten afgeworpen. Hij heeft het weer naar zijn zin en zit vol energie !! Bedankt voor je hulp en meedenken en vertrouwen.


Anja vd Plas, mei 2014: begeleiding  bij burn out klachten

Slapen Zonder Suiker
In een flyer van de diëtiste las ik dat aanpassen van je voedingspatroon helpt bij onder andere slapeloosheid en burn out klachten. Het kwam op mij heel onwaarschijnlijk over maar omdat ik al geruime tijd last had van slapeloosheid en een ‘niet fit gevoel’ besloot ik een afspraak bij de diëtiste te maken.
Tijdens de eerste afspraak legde zij mij uit wat geraffineerde en wat ‘goede’ suiker is en wat suiker met je lichaam doet. Verrassend was vooral dat mijn ‘gezonde’ ontbijt helemaal niet zo gezond bleek te zijn omdat het voornamelijk uit ‘snelle’ suikers bestond met als gevolg dat ik na een paar uur een ‘leeg’’ gevoel had. Zij adviseerde om suikers uit mijn voedingspatroon te schrappen. Met de cursus Eten Zonder Suiker, en een lijstje websites waarop nog meer informatie te vinden is, vertrok ik. De informatie over de basis van suikervrij eten heb ik als heel belangrijk ervaren: het motiveert en stimuleert mij om goede keuzes te kunnen maken.  De eerste weken heb ik als een ‘vuurdoop’’ ervaren: mijn omgeving kon niet begrijpen waarom ik suikervrij ging eten want ik was toch al slank . Als een echte ambassadeur van suikervrij eten legde ik regelmatig uit dat slank zijn niet hetzelfde is als je gezond en goed voelen. In de eerste week heb ik ook duidelijk afkickverschijnselen ervaren : erge hoofdpijn en darmklachten maar daarna ging het een stuk beter. Een super verbeterpunt voor mij was dat ik weer de hele nacht sliep! Het gaf nieuwe energie maar ook motivatie om door te gaan met eten zonder suiker! Eten zonder suiker is als het ware een ontdekkingstocht : ik ging nadenken over alles wat ik eet, etiketten lezen, nieuwe recepten proberen. Ik ervaar dit als heel inspirerend. Elke keer als ik een product tegenkom wat niet zo gezond is, zoek ik naar een alternatief. Maar het was soms ook heel moeilijk, want een dropje pakken uit de drop-pot was een slechte gewoonte waar ik met moeite vanaf kwam. Verbazend hoe gedachteloos ik iets pakte om te eten. Al snel ging ik ook ervaren dat ik minder ‘’zoete trek” had, dat was echt een ontdekking voor mij want ik was een echte zoetekauw! Ik ontdekte ook opnieuw dat gezelligheid veelal aan zoet eten wordt gekoppeld: als er iets te vieren is op school wordt er taart gegeten of thuis wordt een lekker toetje gemaakt. Dat zorgde in het begin voor moeilijke momenten. De belangrijkste ontdekkingen voor mij zijn geweest dat mijn bloedsuikerspiegel stabieler is , ik minder last van hoofdpijn heb, geen last meer heb van slapeloosheid en meer energie heb gekregen.
Kortom: Het consult bij de diëtiste is voor mij een belangrijke stap naar een gezonde leefstijl geworden.


Marielle Regeer, mei 2014: ervaring over begeleiding bij buikpijn

Mijn ervaring bij de diëtist: Ik had erg veel darmklachten en ging daarmee naar de huisarts. Die vertelde me dat ik pds had en wees me door naar de diëtist om voor mij het beste dieet samen te stellen. Voordat ik mijn eerste afspraak bij de diëtiste had moest ik voor ongeveer 5 dagen een eetdagboek bij houden om te kijken wat ik eet en of dat goed of slecht is. Mijn eerste afspraak was een afspraak van 2 uur lang. We  maakten afspraken over wat ik het beste we en niet kon eten en dat printte ze uit voor me. Omdat ik me goed aan de afspraken hield ging het een stuk beter en daar was ik blij mee want ik lag inmiddels niet meer te huilen op de bank van de pijn. Mijn tweede afspraak hadden we een gesprek over hoe het nu ging na alles en kreeg ik weer een lijstje mee over wat ik wel en niet mag eten. Het ging weer een stuk beter! Bij de derde afspraak kwam er iets totaal nieuws bij ik moest namelijk het eten wat ik niet mag proberen te eten in kleine hoeveelheden waardoor ik dacht “is dat wel handig misschien lig ik dan weer ziek op de bank. Maar toch heb ik het gedaan en merk ik echt dat het helpt  want nu weet ik ongeveer waar ik wel en niet tegen kan. Ik ben de diëtiste erg dankbaar voor de hulp en hoop dat het zo goed blijft gaan!


Susan Giesen, maart 2014: ervaring over begeleiding bij darmklachten

Al een jaar lang heb ik darmklachten zoals diarree. Ik dacht dat het kwam door medicijngebruik voor mijn diabetes. De praktijkondersteuner adviseerde mij om eens naar een diëtist te gaan om te kijken of er iets met de voeding  veranderd kon worden. Ik geloofde dat niet zo maar heb toch een afspraak gemaakt bij Sigrid. Ik had voor een week een dagboekje bij gehouden wat ik zoal at. Dit hebben we samen besproken en op zich was dat niet verkeerd. Sigrid stelde voor om lactosevrije melk, kaas en yoghurt te gebruiken. Dit ben ik gelijk gaan kopen zodat ik met deze producten kon gaan beginnen. Tot mijn verbazing ging het gelijk goed met de darmen! Geen diarree klachten meer. Ook niet meer ‘s morgens rennen naar dé w.c.! De melk is niet zo lekker, de kaas en de yoghurt zijn prima te doen ! Ik let ook goed op mijn vezels en ben weer wat bewuster met voeding bezig! Al met al ben ik erg blij met het resultaat en Sigrid dankbaar voor het voorstel om dit uit te proberen!


Petra Tartaud, maart 2014: ervaring over afvallen met PowerSlim

Hallo  lezers en lezeressen, mededieëters en toekomstige powerslimmers, Mijn naam is Petra ik ben sinds verleden jaar begonnen met Powerslim nadat ik me had proberen op te geven via koffietijd bij rtl4 samen met een vriendin. Wij werden natuurlijk niet uitgekozen alhoewel we (helaas) beduidend zwaarder waren dan de uitverkoren 3 dames. De weegschaal gaf bij mij (nadat ik een jaar gestopt was met roken) 112 kg aan en dat werd me echt te gek. Een paar weken nog meegekeken bij rtl.4 koffietijd en ik zag de lekkerste maaltijden voorbij komen! Toen nog ff zoeken waar ik mij aan zou melden (omdat ik in een klein dorp woon wilde ik het niet plaatselijk doen vanwege het commentaar wat iedereen altijd gelijk klaar heeft) en na diverse mogelijkheden kwam ik uit bij 2feelbetter diëtiste aan zee in Katwijk. En ik moet zeggen ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Inmiddels ben ik ongeveer 34 kilo lichter iedereen verbaasd (verbijsterd) aan mijn eettafel gehad hebbende over wat en hoeveel ik allemaal eet (dankzij het kookboek in het startpakket). Kijk dat kun je best zelf zeker de eerste weken dan gaat het geweldig maar daarna komt echt de professionele hulp in de vorm van Sigrid van de Marel om de hoek kijken, die heeft me echt door bepaalde periode’s heen geloodst waar ik alleen waarschijnlijk gesneuveld was. Niks geen opgeheven vingertje van dit mag niet en dat mag niet, nee realistisch aangedragen oplossingen van Sigrid en haar lieve collega Guusje Peeters. De ge organiseerde”Lady’s night was erg leuk en ook de recepten die ze aandragen op de webside zijn meestal erg lekker.(het broodje warm vlees niet meer weg te denken).  Ook ben ik weer gaan sporten en dat bevalt me prima. Ik kan iedereen  die te zwaar is en er iets aan wil doen van harte aanbevelen maak eens een afspraak bij Sigrid en/of Guusje en probeer het zelf met een startpakket en misschien wordt je net zo enthousiast als ik (inmiddels onder de 80 kg!) En idd met powerslim heb je niet echt last van” hangend vel” omdat je geen spiermassa verliest maar echt vet verbrand. En het fijne is dat je niet allerlei rare produkten of ingrediënten moet aanschaffen die je maar 1 x gebruikt en dan later kunt weggooien, nee gewoon alles bij de plaatselijke groenteman of supermarkt al dan niet aangevuld met powerslimprodukten. Zeker voor onderweg aan te raden! Heerlijke repen chocola en wafels.

Groeten Petra powerslimmer. – 34kg!


Agnes Baartman, januari 2014: ervaring over begeleiding bij een paar kilo (mindful) afvallen

Ik heb in de vakantie de wijze lessen die jij me hebt geleerd goed ter harte genomen en ben vervolgens tot de conclusie gekomen dat ik op mijn 61 jaar te vreden moet  zijn met mijn lijf. De mindfull sessies hebben mij dat onder andere doen inzien. Ik ben geen type om te gaan shaken of iets dergelijks om op die manier -5 kilo af te vallen en ze vervolgens in de drie maanden erna weer aan te komen. Ik houd al jaren bij wat ik in bepaalde periodes weeg en zie er nu een patroon in. Ik kom elke keer weer terug na een periode van afvallen op 69 kilo.  Dat weeg ik nu ook en of ik nu wel of niet sport, wel of niet veel beweeg, wel of niet snoep, het blijft altijd ongeveer dat gewicht. Als ik dan kijk naar een BMI van 23 dan denk ik: Agnes je moet niet zeuren. Ik heb dus ook besloten om met lijnen te stoppen, gezond te gaan leven en te blijven sporten. Dat moet op mijn leeftijd  de basis zijn voor een gezond lijf. Sigrid bedankt voor je hulp en het openen van mijn ogen.


Marja van Heemskerk, oktober 2013: ervaring over begeleiding bij darmklachten en hulp bij afvallen

Ik (marja 36) heb al jaren buikpijnklachten t.g.v. spastischedarm. Door medicatie en osteopathie was het dragelijk, maar toch had ik bijna dagelijks pijn. Jaap Zwaan (osteopaat) adviseerde mij om eens naar een diëtist te gaan. In eerste instantie zag ik dat niet echt zitten, maar Jaap wist een diëtist die gespecialiseerd is in buik/darm klachten. En zo doende kwam ik bij 2feelbetter terecht. (Sigrid) Ik moest alles opschrijven wat ik at en dronk. Dat namen we samen door. Er kwam niet duidelijk naar voren waardoor mijn klachten werd veroorzaakt, maar kreeg het advies om eens uit te proberen om minder tarwe te eten, ook wilde ik min 10 kg afvallen. Ik kreeg de richtlijnen op papier zodat ik dat thuis nog eens door kon lezen. Omdat ik mij bij dat dieet veel beter voelde nam ik bijna dagelijks geen tarwe meer. De klachten namen snel af. Ook de osteopaat voelde dat de darmen minder vast zaten. Nu na 5 maanden zijn mijn buikpijn klachten met 90% verminderd en ben ik 10 kg afgevallen. Een geweldig resultaat met een dieet wat super goed te doen is. Heb geen honger/trek gehad. Dit had ik jaren eerder moeten weten dat had mij veel pijn en ellende gespaard. Ik zou je aanraden als je ook spastischedarm klachten en/of wil afvallen om een afspraak te maken bij 2feelbetter, het is zeker het proberen waard. Je krijgt goede en persoonlijke begeleiding. Ik ben er zeer blij mee.


Piet van Duijn, augustus 2013: ervaring over begeleiding bij voedselovergevoeligheid en afslanken

Zo’n anderhalf jaar geleden kwam ik in contact met 2Feelbetter. Het was de bedoeling met hulp een aantal kilo’s af te vallen en mijn buik wat gladder te strijken. Tijdens de consulten hebben we echter meer aandacht besteed aan het bestrijden van hoofdpijn en darmklachten.  En dat was goed, want gaande weg kwam ik tot de conclusie dat een groot deel van mijn klachten veroorzaakt werden door voedsel.  Sigrid heeft echt haar best gedaan het onderste uit de kan te halen. Ik kan nu zeggen dat met haar hulp ik voor een groot deel van mijn klachten af ben. Op 1 na en dat is mijn gewicht,  alhoewel dat nu ook goed gaat. Daar had ik uiteindelijk de diëtiste  niet voor nodig! Gewoon zelf letten op wat je eet. Scheelt nu toch zo’n 7 kilo!


Linda van Duijn, juli 2013: ervaring over (mindful) afvallen

Eind 2011, na een turbulente en spannende periode in mijn leven, ging bij mij de ‘knop’ om. Ik besloot mijn denken en doen, wat betreft eten en leefstijl, volledig om te gooien. Nooit eerder wist ik zo zeker, voordat ik aan iets begon, dit gaat me lukken! Dat ik hier veel geduld voor moest opbrengen wist ik, want ik had al precies in mijn hoofd hoe ik dat wilde gaan doen. En dat zou geen kwestie van weken of maanden worden, maar van jaren. Ik besefte dat iets wat ik mezelf 15 jaar lang eigen had gemaakt, niet zomaar kon verdwijnen uit mijn hoofd en uit mijn leven. Door mezelf slecht eetgedrag aan te wennen vanaf het begin van de pubertijd, door moeilijke omstandigheden, werd ik in de loop der jaren langzaam zwaarder. Het klinkt waarschijnlijk cliché, maar ik zou niet weten wat de oorzaak dan zou kunnen zijn om jezelf zoveel verdriet aan te doen. Je hoort mensen wel eens zeggen; ‘Hoe kun je het zover laten komen’, maar net als met veel dingen moet je het beleven, het doormaken om te weten hoe het is en hoe het voelt. Het is een verslaving die zich in je leven vastbijt en probeer daar maar eens zelf uit te komen. Dat is niet makkelijk, want die weg lijkt eindeloos en onhaalbaar. Je kunt het positieve niet meer zien en je laat jezelf geloven dat je het toch niet redt. Hoe je het ook wilt doen, hulp heb je nodig. Deze hulp vond ik bij 2feelbetter, en dan vooral bij Sigrid. Geen crashdieet, geen puntenclub en geen pillen. Mijn belangrijkste doel was op dat moment niet het verliezen van kilo’s maar ik wilde winnen, winnen van mijn gedachten en emoties over eten. Ik wilde mijn mindset (zoals Sigrid altijd mooi verwoord) veranderen voor de rest van mijn leven, voor mezelf, voor mijn man en voor mijn 2 kinderen. Stap voor stap werden doelen behaald en nu nog ben ik bezig, totdat ik volledig bewust omga met mijn nieuwe levens- en eetstijl en me die tot een gewoonte heb gemaakt. Sigrid heeft me ontzettend goed begeleid hier in. Zo had (en heeft) ze heel veel geduld met me en weet precies wát ik wil veranderen en geeft me hiervoor echt de tijd. Ze geeft me keuzes maar laat me ook mijn eigen keuzes maken. Vaak maakte ik de goede keuze maar soms ook de verkeerde, ze gaf me dan de tijd om zelf tot dit besef te komen. Ze heeft bepaalde voeding en voedingsstoffen, waar ik me achteraf niet goed door voelde, uit mijn dagelijkse eetpatroon gehaald en andere weer toegevoegd om het optimale uit mijn voeding te halen. En me dus uiteindelijk beter te voelen! Nu, ruim anderhalf jaar verder, ben ik bijna 20 kilo lichter dan het moment waarop ik besloot mezelf en mijn leven te veranderen. Zonder poespas, maar met hulp van Sigrid, sporten en volledig bewust met mijn gedachten en met het eten bezig zijn. In het begin kostte me dat erg veel energie, maar nu zijn de meeste veranderingen een gewoonte geworden en dus kost het me ook geen moeite meer. Ik neem bijvoorbeeld een moment van bezinning als ik trek heb in iets lekkers en dan in dat moment vraag ik me af wat ik met deze gevoelens wil. Dit zorgt er vaak voor dat ik die gevoelens overwin en dus niks of een gezonder alternatief neem. Ik vroeg pas nog aan Sigrid of er geen prijs is voor de klant die het langst bij haar in de praktijk komt ;-). Ze weet dat ze voorlopig nog niet van me af is. Maar al duurt het nog jaren, ik ben zo gelukkig hoe ik nu met eten om ga en zo trots op mezelf, dat ik dat er zeker voor over heb. Ik weet dat dit blijvend is en dat geeft me een gerust gevoel. Ik heb geen streefgewicht, ik wil alleen een gezonde BMI. En in die ‘groene’zone blijf ik uiteindelijk lekker een beetje schommelen. Want ik heb bijna de balans gevonden tussen gezond eten en genieten van wat lekkers. Het zit goed tussen die oren van mij!

Linda van Duijn


Marloes van Duijvenbode, juli 2013: ervaring over afvallen met PowerSlim

“HET VOELT ALSOF IK EEN HEEL NIEUW PERSOON BEN!”

Ik ben Marloes van Duijvenboden, 26 jaar, woon in Katwijk aan Zee en werk in de zorg. Al 4 jaar had ik rugklachten, last van mijn heup en knieën en werden mijn astma en allergieën steeds erger. Op mijn werk werd ik bij de arbeidsdeskundige geroepen. Op dat moment woog ik 110,1 kg. Het gesprek was zeer confronterend, als ik mijn leefwijze zo zou doorzetten, kon ik mijn werk niet meer doen. Voor andere mensen zorgen en ze helpen deed ik het allerliefste. Het was dan ook flink schrikken toen mij dit werd verteld. Nadat ik van de schrik bekomen was, ben ik opzoek gegaan naar een passende manier om af te vallen. Ik wilde geen crash dieet waarbij je 3x per dag een shake drinkt, maar ik wilde het op een goede en verstandige manier doen. Uiteindelijk tipte mijn huisarts Diëtistenpraktijk 2feelbetter in Katwijk. Oktober 2012 was het zover; het intakegesprek met Sigrid. Ook het intakegesprek was erg confronterend, ik schrok ervan wat ik at en dronk en hoeveel ik onbewust in mijn mond stopte. Ook schrok ik wederom van mijn gewicht, maar voornamelijk van mijn BMI van 39… waarmee ik in de categorie ‘zware obesitas’ viel. Ik wilde dan ook meteen beginnen en niet veel later stond ik met het starterspakket buiten…….Ik heb tijdens de hele afslankperiode geen honger gehad en had ik trek, dan nam ik soms een tomaatje, een stukje komkommer of een kop koffie (ook iets wat ik voorheen absoluut niet lustte en waar ik nu verslaafd aan ben). Ik heb weer geleerd om goed naar mezelf te kijken en ik zag mijn hele lichaam veranderen. Mijn klachten zijn weg. Afgelopen december heb ik  de allerbeste longfunctie test ooit geblazen en mijn allergieën zijn verminderd. Ook is mijn smaak enorm veranderd en eet ik dingen die ik voorheen absoluut niet lustte…….Als ik terug kijk naar oude foto’s denk ik hoe heb ik ooit zo kunnen zijn en wat zie ik er daar uit. Ik kan mijn ogen niet geloven dat ik het zover heb kunnen laten gaan. Nu besef ik pas hoe slecht ik heb geleefd en ik ben nooit, maar dan ook écht nooit meer van plan om naar mijn ‘oude ik’ terug te gaan….De steun van de voedingscoaches Sigrid, Guusje en Mirelle hebben mij ontzettend geholpen. Hun enthousiasme en inzet zorgen ervoor dat je doorgaat en er voor de volle 100% voor gaat! Lees het hele verhaal op de site van PowerSlim.


Gerard Bol, maart 2013: ervaring over afvallen met PowerSlim

Normaal ben ik niet zo’n aanbevelend typje maar hier kan ik het toch niet laten want de begeleiding in deze diëtistenpraktijk in combinatie met de producten van Power Slim is het beste wat me ooit is overkomen. Bijna 50 kg eraf, ga maar na wat eraan zat in ‘mijn vorige leven’ en ik voel me nu zo goed. Zeker de nazorg is gewoon belangrijk. Ik geloof er in dus … gewoon doen! Het gaat om meer dan anders eten, je krijgt een nieuw leven erdoor!

Comments (4)

  1. Omdat ik vegetariër ben en niet genoeg proteïne gebruikte, heeft Sigrid mij geadviseerd om twee plantaardige proteïnesoorten te gebruiken. Nu heb ik het gevoel dat ik het goed doe en daar word ik blij van.

  2. Monique van Bohemen

    Onze dochter Nicole heeft altijd veel darm problemen, met goede adviezen zagen wij al vrij snel goed resultaat. Heel fijn!!!
    Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *