Blog

Gezond drinken

Gezond drinken

Ben jij ook zo gezond bezig en wil je elke dag voldoende water drinken maar lukt dat niet altijd? En ben je op zoek naar geschikte alternatieven?

Wij krijgen heel vaak de vraag: “Ik drink water maar hou ook van sap en frisdrank. Wat kan ik het beste drink om voldoende vocht binnen te krijgen?” Je weet vast wel dat je beter geen frisdrank kan drinken omdat er vaak veel suiker in zit. In een fles cola zitten wel 40 suikerklontjes. Frisdrank light is ook geen goed alternatief. In de meeste pakken sap of fris light zit ook nog best veel suiker en in de meeste flessen frisdrank light zitten ‘verkeerde’ zoetstoffen die niet echt gezond voor je zijn.

100 lekkere recepten Glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers

Alternatieven voor water

De beste alternatieven naast water zijn

 • (groene) thee
 • (beperkt) koffie
 • verse groentesap
 • geïnfuseerd  fruitwater:waterfles met fruit filter

Fruitwater

infusedwaterfles

Fruitwater? Ja fruitwater! Maak je eigen gezonde drankje: fruit infused water (flavoured water, detox water). Dit is water met een smaakje die je zelf kan samenstellen! Het enige wat je nodig hebt is een geschikt flesje (zoals fruitwaterfles en wij hebben deze flesjes ook te koop in de praktijk!) en fruit met bijvoorbeeld citroen, limoen, munt. Pinterest staat bol van voorbeelden. In Nederland is het niet zo bekend. Wij hebben zo’n flesje om fruit(infused)water te maken en het bevalt ons uitstekend! Wij zetten ’s avonds het flesje klaar en de volgende dag drinken maar! In 1 gezond flesje zit 700 ml gezond water, dus dat water drinken schiet wel op zo! En elk flesje bevat 0 calorieen! Gezond voor je lijf EN gezond voor je portemonnee! Kijk maar eens in de winkels hoeveel de flessen met gearomatiseerd water kosten en hoeveel suiker er nog in zit! Neem ook zo’n fruitflesje en vul hem met jouw favoriete smaken! Hieronder mijn flesje met fruit geinfuseerd water:

fruit flesje

 

 

Hoe werkt dat nou? Het zit zo: in de fles zit een langwerpig filter, waar je het fruit (en kruiden) kan doen. Het filter is aan de bovenkant afgesloten, maar er zitten wel kleine gaatjes in, waardoor het water naar buiten kan komen. Op die manier kan je dus drinken, zonder dat het fruit uit de fles komt. Heel handig en simpel! Het filter is niet mega groot, maar er past aardig wat fruit in. Natuurlijk smaakt het niet als frisdrank en is het nog steeds water, maar het heeft zeker een lekker nasmaakje en daardoor wordt water opeens een stuk interessanter om te drinken. Wij vinden deze flesjes ZO ongelofelijk handig! Echt uitvinding van het jaar! Suggesties om in het flesje te doen:

fruitwaters

 

Andere mooie handige waterfles met fruitfilter is deze, een nieuwe fles:

Waterfles fruit filter

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorbeeld van de fles met citroen, komkommer en basilium:

waterfles met citroen komkommer basilicum

 

 

 

 

 

 

 

Comments (7)

 1. Hallo,

  Ik heb zojuist z’n flesje gekregen van mijn werk, is het verstandig om het een dag van tevoren te maken of maakt dat niet uit.

  Gr joukje

 2. Beste Joukje,
  Ik zou je zeker aanraden om een dag van tevoren het flesje klaar te maken, liefst ’s avonds. Doe alvast je kruiden/fruit of combi in je filter, vul de fles met water en zet het overnacht in de koelkast. Dan trekken alle smaken en vitamines in het water. Drinkze!

 3. Joaquina Florencio

  Goedemorgen allemaal! IK wil deze drink proef , denk ik dat is heel lekker en gezond . Groeten van Joaquina Florencio.

 4. Als je dan minstens één liter per dag wil drinken dan vind ik al die flesjes in de handel veel te klein! doorgaans 0.6 – 0.8 liter. Trek daar dan nog het volume van het fruit vanaf dan blijft er maar weinig te drinken water over. Zeker als je dan bedenkt dat het even moet staan voordat het wat smaak krijgt dan red je de dag niet (of moet je zeker 3 flesjes gebruiken)
  Ik zou het liefst een 1,5 liter fles hebben voor op het werk. Nu doe ik het gewoon zelf. 1 Liter plastic fles (met ruime(re) opening AH Vers fruitsap 🙂 ). Fruit en kruiden in los theezakje erbij en klaar.

 5. Ik ben toevallig tegen een aanbieding van zo’n limonadekan van het kruidvat aangelopen voor 3 euro :). 3 Liter is die kan, die maak ik dan ’s avonds klaar en vul ’s morgen wat lege 1 liter flessen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.