Blog

Glutenvrij ontbijtkoek recept!

Glutenvrij ontbijtkoek recept!

Eindelijk een verantwoord ontbijtkoek!

Zelf ben ik erg actief op social media. Ik post zelf regelmatig op diverse kanalen zoals Pinterest, Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn en ik volg diverse mensen. Ik ben vooral fan van mensen die lekkere, snelle en verantwoorde recepten maken en die ook nog goed zijn voor onze buik! Zo volg ik Marike van Ohmypie, een aanrader! Recent heeft zij samen met haar medeblogger Charlotte in het teken van de meimaand Kay een gastblog laten schrijven met haar persoonlijke verhaal, waarin ze een recept deelt voor een ontbijtkoek. Het recept heb ik wel iets aangepast zodat het ook nog FODMAP arm is en geschikt voor alle mensen met een prikkelbare darm of darmklachten die graag het (aangepaste) FODMAP dieet volgen.

Recept voor een glutenvrij FODMAP arm ontbijtkoek:

Mix de volgende droge ingrediënten in een grote kom:
400 gram glutenvrije granen: ik gebruikte 100 gram havermout, 100 gram rijstmeel en 200 g amandelmeel (heb je coeliakie: neem dan voor de zekerheid glutenvrije havermout)
1 eetlepel kaneel
3 eetlepels speculaas- en koekkruiden
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels lijnzaad
snufje zout (met jodium)

Mix de volgende natte ingrediënten in een kleine kom:
2 eieren
300 ml (ongezoete) amandelmelk
6 eetlepels keukenstroop
1 eetlepel ahornsiroop

Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar. Zorg ervoor dat het een stevig maar egaal mengsel is en verdeel deze over een ingevet bakblik. Verdeel een topping naar keuze (ik gebruikte een handje rozijnen) over het mengsel en plaats voor 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius. Eet smakelijk en verantwoord zonder buikpijn!

glutenvrij ontbijtkoek, smoothie, chocolademousse

 

Comments (4)

 1. Bianca Grevelink

  Hoi Sigrid,ik ben zelf gek op ontbijtkoek en t recept ziet er erg smakelijk uit.
  Maar ik zie dat er ook kaneel gebruikt wordt.
  Ik had begrepen dat dat niet in een fodmap rijk dieet past.
  Of in kleine hoeveelheden toch wel?
  Groetjes van Bianca

 2. Hallo,
  Ik zie dat je keukenstroop gebruikt maar daar zit toch appel of peer in, dat niet mag?
  Groetjes, Marleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.