Blog

Lekker recept speltcake!

Lekker recept speltcake!

Speltcake een heerlijk alternatief!

Ik hou niet van tarwe en van geraffineerd suiker, daarom heb ik een eigen lekker recept voor speltcake! Deze is zo lekker, let op: dit is een extraatje voor in het weekend. Delen met anderen mag 🙂

ps: als je het bij 1 plakje kan laten, dan is het zelfs FODMAP proof!

Dit heb je nodig:

– 200 gram speltbloem
– 150 gram rietsuiker
– 150 gram plantaardige olie (ik gebruikte kokosolie mix met rijstolie
– 4 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels speculaaskruiden
– 1 handje gemalen noten (ik had mix pecan amandel en paranoten)
– een snufje zout

Zo maak je het:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in
  2. Mix de olie samen met de suiker tot het goed gemengd is (als je kokosolie gebruikt, smelt je die eerst even in de magnetron)
  3. Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel en meng tussendoor goed.
  4. Voeg bakpoeder en het zout toe.
  5. Voeg beetje bij beetje het meel toe en mix totdat het goed gemengd is.
  6. Voeg tenslotte de speculaaskruiden en handje noten toe.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en bak de cake voor ongeveer 60 minuten tot hij er mooi bruin uit ziet. 

.IMG_4624speltcake-3

 

 

 

 

 


Comments (4)

  1. Hier een andere Sylvia, die maar de helft aan kokosbloesemsuiker heeft gebruikt 🙂
    En zonder noten trouwens.
    En ook nu… heerlijk! Bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *