Blog

2FeelBetter wordt Eetvitaal!

2FeelBetter wordt Eetvitaal!
Het is echt officieel! 🥳
2FeelBetter Dieetadvies & Coaching is nu overgenomen door Diëtistenpraktijk EetVitaal!
Huh wat!? Ja echt!
Jarenlang (12 jaar) heb ik, Sigrid, eigenaar, mijn hart en ziel gegeven aan de diëtistenpraktijk en aan de cliënten.
In de loop van de jaren heb ik mij als diëtist gespecialiseerd in darmproblematiek en het FODMAP-dieet.
Voeding en alles rondom prikkelbaredarmklachten is een passie van mij geworden.
En zo ging ik het proces in van minder in de praktijk tot meer met mijn bedrijf Fodmap Foodies, het (online) bedrijf waar ik me volledig op ga richten, samen met mijn netwerkmarketing bedrijf IsaLife.
Ik vind het heel erg fijn dat diëtist Merel Godyla samen met mijn zeer gewaardeerde collega Pauline Randsdorp de praktijk gaat voortzetten. Pauline werkt al jaren in Katwijk als een hele goede diëtist, dus ik weet zeker dat ik het runnen van de praktijk aan haar over kan laten.
Bij deze wil ik iedereen met wie ik ooit heb samengewerkt van harte bedanken voor het vertrouwen in mij en de diëtistenpraktijk.
En het motto ‘Als jij je maar goed voelt’ 😀, daar blijf ik achter staan. Bedankt!
2FB wordt Eetvitaal
More

Voeding en COVID-19

Voeding en COVID-19
We hopen dat je geen (ernstige klachten) Covid-19 hebt gehad.
Wij zijn van mening dat er veel meer aandacht moet komen aan preventie. Aan een gezond gewicht, gezonde leefstijl en gezonde voeding.
Wist je dat voeding, leefstijl, medicijnen, ziekte en veroudering kunnen leiden tot een verstoring van het darmmicrobioom? Het darmmicrobioom beïnvloedt de vatbaarheid van de longen voor virusinfecties. Daarnaast hebben virusinfecties in de longen invloed op het darmmicrobioom. Zo leidt COVID-19 tot een verstoring van het darmmicrobioom waardoor het risico op complicaties toeneemt. En andersom vergroot een verstoord darmmicrobioom het risico op het krijgen van COVID-19 en het ontwikkelen van een ernstige vorm van COVID-19.
Dus het is belangrijk om te zorgen voor een gezonde darmgezondheid. En dat kan met vooral gezonde voeding en een gezonde leefstijl.
Wist je ook dat een verhoging van de inname van groente, fruit, peulvruchten, noten en volkoren graanproducten de ernst van COVID-19 kan helpen te verminderen? Recent zijn een aantal studies verschenen waarin een hogere inname van groente, fruit, peulvruchten, noten en volkoren graanproducten leiden tot een lagere ziekte-ernst bij een COVID-19 infectie. Deze productgroepen bevatten een grotere hoeveelheid gunstige voedingsstoffen (zoals vitamines, mineralen, carotenoïden, polyfenolen, voedingsvezel en omega-3 vetzuren) waardoor de voedingsstatus, het darmmicrobioom, het immuunsysteem en de metabole status gunstig worden beïnvloed.
Voeding en leefstijl zouden veel meer aandacht moeten krijgen in de preventie van COVID-19 en de vermindering van de ernst van de ziekte.
Wat vind jij?

 

 

 

More

Maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers

Veel maaltijdvervangende repen en shakes zijn helaas ongezond.

Veel maaltijdvervangers bevatten weinig eiwit, weinig vezels, weinig gezonde vetten en veel suikers. Deze combinatie maakt de shakes en repen ongezond om mee af te vallen. Dat constateert de Consumentenbond na het bekijken van de samenstelling van 23 maaltijdvervangers.
Het advies van een maaltijdvervanger is dat deze ca 25 gram eiwit per portie bevat.
https://www.consumentenbond.nl/.

De maaltijdvervangers zoals repen en shakes die wij als dietisten adviseren van het ISALIFE-programma zijn wel gezond. Deze bevatten veel eiwitten (24 gram per portie), veel vezels (8 gram per portie), goede vetten en weinig suiker. Wil je meer info? Klik dan op onderstaande link.
Kijk eens op website van Sigrid vd Marel

PS: het voedingssysteem is ook geschikt bij diabetes! En alle producten zijn glutenvrij, dus ook geschikt voor gevoelige darmen of voor mensen die niet tegen gluten kunnen.

Je kan ook een keer vrijblijvend meekijken naar uitleg van deze producten. Op zondagochtend en woensdagavond is er een uitleg via ZOOM. Het duurt een half uurtje. Wil je een keer meekijken? Stuur dan een email, dan reserveren we voor jou een plek en krijg je een uitnodigingslink.

More

Coronakilo’s

Er is veel aandacht voor coronakilo’s. Onderzoek laat zien dat 43% is aangekomen sinds we met corona te maken hebben. Meestal gaat het om 1 tot 3 kilo.
Tegelijkertijd zegt ruim2 0% van alle Nederlanders dat ze juist zijn afgevallen sinds we met corona te maken hebben.

En volgens onderzoek is het bij de meeste mensen die wilden afvallen afgelopen jaar, niet gelukt. Wel lukt het om gezonder te eten. Gelukkig maar! Behalve de meeste jongeren, die zijn volgens onderzoek juist ongezonder gaan eten.

Hoe zit dat bij jou? Ben je gezonder gaan eten? Ben je juist aangekomen of afgevallen?

More

Heb jij inspanningsastma?

Heb jij inspanningsastma?

Inspanningsastma

In mijn praktijk kom ik vaak mensen tegen met astma en buikklachten en ook een combinatie ervan. Ik vraag weleens “Heb jij meer last van je klachten na inspanning?” wellicht heb jij inspanningsastma.

Astma als gevolg van fysieke inspanning en stress wordt inspanningsastma genoemd. Je krijgt dan bijvoorbeeld last van benauwdheid zodra je te snel in beweging komt. Veel mensen met hooikoorts hebben ook inspanningsastma.

Recent ontmoette ik online Rene van den Heuvel, hij is ademhalingsexpert en weet ook heel veel over astma, hij geeft aan:

De oorzaak van inspanningsastma kan per persoon sterk verschillen. Zo is het mogelijk dat het ontstaat door geestelijke spanning want je lichaam reageert sterk op emoties en stress. Inspanningsastma kan dus te maken hebben met stress op het werk, of als je niet lekker in je vel zit. Probeer daarom na te gaan of er een verband zit tussen je geestelijke gesteldheid en je astma. Mocht de inspanningsastma erger zijn geworden op het moment dat je stress op werk ervaarde dan is de kans groot dat daar de oorzaak te vinden is. Door de stress aan te pakken zal je inspanningsastma verminderen.

Inspanningsastma is heel vervelend, maar gelukkig zijn er methodes om de aanvallen te verminderen. Zo zorgt een verstopte neus ervoor dat je via je mond gaat ademen. De lucht wordt dan minder goed verwarmd, bevochtigd en gezuiverd. Daarom doe je er goed aan om je verstopte neus te openen via de neusopener. Ook doe je er goed aan om vervuilde lucht, zoals tabaksrook te vermijden en niet te sporten als je ziek bent. Als je last hebt van inspanningsastma dan zijn er een aantal medicijnen die je kan gebruiken om de klachten te verminderen. Er is echter ook een natuurlijke manier om inspanningsastma te verhelpen. Dat is de Buteyko ademtherapie.

Lees alles over inspanningsastma en hoe je het kan verhelpen op de website van Rene: ademhalingsoefeningen-inspanningsastma 

Heb jij ook inspanningsastma?

 

 

More

3 redenen waarom jij gaat eten terwijl je nog vol zit

3 redenen waarom jij gaat eten terwijl je nog vol zit

Ik MOET nu iets eten: 3 redenen waarom jij gaat eten terwijl je nog vol zit

“Ik MOET dat chocolaatje NU eten!” Ken je dat gevoel? Zo’n drang, diep van binnen, die je bijna dwingt dat chocolaatje op te eten. Ook al heb je een half uur geleden een flinke maaltijd weggewerkt.

Je dacht nog “als ik nu eens goed eet, dan zit ik lekker vol en heb ik geen trek in al die lekkernijen”. En je zít eigenlijk nog hartstikke vol. Waarom lonkt dat chocolaatje dan zo?!

Daar zijn grofweg 3 redenen voor:

 1. Je hebt last van zintuigenhonger of extern eten.
 2. Het is een gewoonte dat je altijd op dat tijdstip iets snoept.
 3. Je zit niet lekker in je vel en hebt last van emotie eten.

Of er speelt een combinatie van bovenstaande redenen. Laat ik ze verder toelichten met voorbeelden:

Extern eten

Je opent social media en direct komen er allerlei berichten voorbij met de lekkerste recepten. Mmmm, lekker… Je zet ‘s avonds de tv aan en tijdens de reclame wordt de chocola rijkelijk aangeprezen. Het water loopt je in de mond. Je partner gaat naast je op de bank zitten met een bakje  chips. “Jij ook?” Natuurlijk zeg je ja. Op het moment dat je de zak chips in de keuken hoorde opengaan, proefde je de zoute smaak van die heerlijk chips al in je mond.

Als je gevoelig bent voor dit soort prikkels uit je omgeving, heb je last van extern eten. Je vind het lastig deze prikkels uit te schakelen. Het zet al je zintuigen aan, vandaar dat je het ook zintuigenhonger kan noemen.

Gewoontehonger

16:00 uur, je kijkt op de klok en je krijgt trek. Maar om 15 uur heb toch nog die mueslireep op? “Hoe kan ik nou trek hebben?” Je zet een kop thee en pakt automatisch het pak met speculaasjes. Je doopt ze lekker in de thee en krijgt helemaal dat fijne gevoel van geborgenheid. Alsof je weer 12 jaar bent, thuis komt van school, waar je moeder op je staat te wachten met thee en een speculaasje.

Dat is wat gewoontehonger doet. Een gewoonte wat je bijna dagelijks doet, jaar in jaar uit, dat wordt een automatisme of een reflex. En vooral omdat deze je gewoonte ook nog zo’n fijn gevoel geeft, blijf je het doen.

Emotie eten

Na een lange dag werken, boodschappen doen, koken en opruimen, ben je moe. Je brengt de kids naar bed en dat gaat niet van harte. Als ze dan eindelijk liggen, na het nodige gemopper, plof jij op de bank. Je bent moe, je voelt een enorme onrust. En daar zit je niet op te wachten nu. Naast een kopje thee, pakje je een reep chocola: 1 stukje, dat smaakt goed. Je voelt je ontspannen. Dat smaakt naar meer en voor je het weet is de reep op. Daar baal je heel erg van, maar je denkt “Nu is het hek toch van de dam; ik pak die zak chips ook er bij.” Na die zak chips voel je je nog rotter…

Dat is emotie eten. Je voelt onrust in je lijf, in je hoofd, maar je wilt er geen aandacht aan geven. ‘Lekker wat eten’ stilt de honger en de onrust maar voor even. Het vult de dip voor even op. Vervolgens wordt je boos en gefrustreerd op jezelf. En omdat je ook hier nu even niet naar wilt kijken, verstopt je jezelf achter de zak chips. En zo ontstaat er een vicieuze cirkel.

Inzicht

Herken jij jezelf hier in? Nou, ik wel! Want laten we eerlijk zijn; bovenstaande is puur menselijk gedrag. Helemaal niet erg natuurlijk. Maar het wordt een probleem als je er vaak last van hebt en als je bijvoorbeeld wilt afvallen of je bloedsuikers verlagen. Dan kan bovenstaande gedrag je flink in de weg zitten.

Extern eten, gewoontehonger en emotie eten is gedrag wat vaak (gedeeltelijk) onbewust wordt gedaan. Inzicht in je eetgedrag en je automatismen is daarom heel belangrijk. Het is de eerste stap naar gedragsverandering. Zonder die eerste stap kan je niet een nieuwe weg inslaan…

Kom je er zelf niet uit, dan kunnen we daar samen mee aan de slag. De redenen achter jouw eetgedrag zijn natuurlijk erg persoonlijk. Daarom is de begeleiding volledig op maat gemaakt, om jou weer op weg te helpen.

Bianca Hermans,

Eetgedragstherapeut en Diëtist bij 2FeelBetter

More

2FeelBetter draait nog gewoon door!

2FeelBetter draait nog gewoon door!
*REMINDER*

2FeelBetter draait nog gewoon door!

De consulten worden telefonisch of via videobellen afgenomen.
Naast dat het natuurlijk enorm vervelend en naar is dat het op dit moment zo moet, zitten er ook genoeg voordelen aan, denk aan:
 • Geen reistijd.
 • De diëtist kan letterlijk ‘een kijkje in de keuken’ nemen via de webcam.
 • Op het moment geen wachttijd.
 • Alles zal precies hetzelfde gaan als in de praktijk, alleen is dit achter een scherm.
Door deze tijd, de ruimte die het geeft om aan jezelf te werken is het misschien wel dé tijd om een afspraak te maken.
Wil je hiermee wachten tot de coronatijd voorbij is zodat de consulten in de praktijk kunnen plaatsvinden, is de kans aanwezig dat er een wachttijd is ontstaan, wellicht zelfs wel tot de zomer.
Wist je dat er vanuit de basisverzekering 3 uur aan consult wordt vergoed?
Wist je dat we ook actief zijn op Facebook en Instagram met interessante weetjes en leuke recepten”
More

Eetgedrag in Quarantaine: de valkuilen en winsten

Eetgedrag in Quarantaine: de valkuilen en winsten

BLOG van Bianca Hermans, eetgedragtherapeut en diëtist:

Eetgedrag in Quarantaine: de valkuilen en winsten

We leven momenteel in een bijzondere tijd. De regels van het RIVM zijn duidelijk. Het allerbelangrijkste is dat we het Corona-virus niet overbrengen aan kwetsbare mensen. We weten inmiddels hoe snel dat kan gebeuren. Dus heb je een verkoudheid, hoestje of koorts; dan blijf je binnen, in quarantaine.

UIT JE RITME

Tja… hoe zien je dagen er dan uit? Wellicht werk je nu thuis en kan je je daar zonder afleidingen volledig op storten. Of misschien moet je tegelijk de kids lesgeven en ben je aan het zoeken naar een balans tussen de kids aan het werk houden en je eigen werktaken volbrengen. Of kan je niet werken en verveel je je enorm? Staat de tv de hele dag aan of ben je in huis aan het klussen?

Kortom je bent uit je ritme.

HOE GA JIJ OM MET ONRUST?

Het gebrek aan ritme maakt dat je uit balans kan raken. Dát geeft vervolgens een gevoel van onrust. Onrust in je lijf, onrust in je hoofd. Iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. Hoe doe jij dat? Kan je dat gevoel van onrust accepteren of probeer je het juist weg te stoppen? Ga je volledig in het gevoel mee of vecht je er tegen?

VALKUILEN

Vaak zorgen gevoelens zoals onrust er voor dat je neigt in oude patronen terug te vallen. Doe daar nog een schepje stress bovenop en je ziet jezelf ook daadwerkelijk weer hetgeen doen, wat je eigenlijk niet meer wilde.

Kortom: tijdens zo’n quarantaine is de kans aanwezig dat je met bijvoorbeeld één of meer van de volgende valkuilen te maken krijgt:

 • Onregelmatig eten. Wellicht hoef je nu niet meer op tijd je bed in en uit. Waarom zou je dan nog op tijd gaan eten, vraag je jezelf af.
 • Maaltijden overslaan. Heb je minder trek, omdat je ook veel minder beweegt?
 • Emotie eten. Een gevoel van onrust is geen fijn gevoel. En wellicht overstemt het eten van iets lekkers even dat rot gevoel. Maar je weet als de beste dat het gevoel van onrust zo weer terug is. Zo blijf je eten en kom je weer aan.
 • Onbewust eten/ gewoonte eten. Stel je zit te werken aan de eetkamertafel. De keuken en de voorraadkast zijn letterlijk binnen handbereik. En je bent zo gewend als je uit je werk komt even iets te eten te pakken. En omdat je nu continu in diezelfde omgeving zit, blijf je af en aan naar de keuken lopen. Misschien heb je het niet eens door, hoeveel je dat op een dag doet …
 • Eten uit verveling. Je verveelt je kapot. De tv geeft weinig voldoening. Dus loop je naar de koelkast om eens te kijken wat je kan gaan eten. Een uur later krijg je diezelfde opwelling…
 • Stijve spieren. Dat je nu veel meer stil zit, zal je aan je spieren gaan merken. Zeker als je gewend was dagelijks veel in beweging te zijn. Wellicht beweeg je nu minder soepel en gaat je conditie zelfs achteruit.

WINSTEN

Herkenbaar? Mooi! Want als jij jouw eigen gedrag herkent in één of meer van bovenstaande valkuilen, dan kan je er ook daadwerkelijk iets aan doen. Want het begint altijd met bewustwording. Neem nu even de tijd om voor jezelf na te gaan hoeveel onrust je voelt en wat dat met jouw gedrag doet.

Het heeft vervolgens weinig zin om te denken “Dan stop ik met eten uit verveling”. Je blijft namelijk last houden van die verveling en dát is nou net de trigger. De winst zit ‘m in het omgaan met jouw triggers:

 • Hoe voorkom je verveling? Pak een (oude of nieuwe) hobby op. Of ga 1x per dag iets doen buiten je comfort zone. Je zal je verbazen over het energie die je hiervan krijgt.
 • Plaats jezelf bewust in een andere omgeving. Ga eens op een andere plek in huis werken. Zet je meubels anders. Een andere omgeving helpt om een gewoonte te doorbreken.
 • Kom in beweging. Zoek een video op YouTube met oefeningen die je thuis kan doen (en doe desnoods de gordijnen dicht). Of klim op je hometrainer en kijk tegelijk naar een leuke serie of film. De tijd vliegt en je hebt zo een uur gefietst. Plan je beweegmomenten dagelijks in. Dat heeft onder andere een positief effect op je eetlust. Hierdoor sla je ook geen maaltijden meer over. Je spieren voelen weer soepeler aan. Én je conditie blijft op peil.
 • Blijf in een regelmatig ritme door op tijd op te staan en ook redelijk op tijd naar bed te gaan. Houd je dag- en nachtritme in ere. Zo blijven je maaltijdmomenten ook regelmatiger. Kost dat toch moeite? Zet desnoods een wekker voor de maaltijden. Door regelmatiger te eten, is de kans ook groter dat je gezonder eet en minder gaat snaaien.
 • Pak emotie-eten aan door te erkennen dat je die onrust voelt. Dit zijn sowieso onzekere tijden, voor ons allemaal. Logisch dat je niet helemaal lekker in vel zit. Ga na welke gevoelens dit nog meer oproept. En, nog belangrijker, wat heb je écht nodig op dit moment. In deze tijd hebben we misschien allemaal behoefte aan wat meer verbinding (zeker als je in quarantaine zit). Dus maak tijd voor een belletje met je beste vriendin of ouders of maak een praatje met de buurman over de schutting. Probeer niet de hele dag naar het nieuws te kijken, maar pak iets creatiefs op. Creativiteit geeft vaak meer balans en voldoening.

Lukt het jou om je triggers te herkennen en om te gaan met je valkuilen? Dat zal de ene dag beter gaan dan de ander. Dat is heel menselijk. Bespreek het met een naaste. We leven gelukkig in een tijd waarin we  in quarantaine afgezonderd kunnen leven, zonder afgesloten te zijn van de buitenwereld. Doe daar je voordeel mee!

Heb je behoefte aan meer begeleiding of coaching bij jouw valkuilen, dan ben je bij 2FeelBetter aan het juiste adres. Wij zijn gewoon open. Alle gesprekken voeren wij online of telefonisch, met dezelfde kwaliteit als in de spreekkamer. Veel meer informatie: info@hetdieetadvies.nl of 06-12865595.

Hoe zien jouw dagen eruit? Wat zijn jouw valkuilen tijdens quarantaine? We zijn benieuwd! Laat een reactie achter onder deze post, dat waarderen we.

More

Wij werken thuis!

Wij werken thuis!

Wij werken vanuit huis

Sinds maandag 16 maart werken wij, dietisten van 2FeelBetter, thuis. Vanwege de Corona-virus hebben wij met elkaar besloten dat de praktijk voorlopig dicht gaat. Gelukkig kunnen de dieetconsulten gewoon doorgaan. Daar zijn wij allemaal heel blij mij!

Consult op afstand

Het was voor ons een hele verandering, en waarschijnlijk voor jou ook. Elke dietist moest thuis haar laptop of pc installeren om te kunnen beeldbellen en bij de beveiligde dossiers te kunnen.

Voor jou als client is het natuurlijk ook anders, dat begrijpen we. Een afspraak dat we elkaar zien in de praktijk, is toch fijner. En dat zijn we ook gewend.

We hebben in ieder geval zo goed als het kan iedereen op de hoogte gebracht. Op deze website, op Facebook en in de digitale nieuwsbrief hebben we laten weten dat we consulten op afstand doen. En een paar dagen voor de geplande afspraak hebben we nog een mail of SMS gestuurd over deze verandering.

We hebben gemerkt dat de meeste mensen het fijn vinden dat de dieetconsulten gewoon doorgaan. Juist even met elkaar over deze bijzondere tijden. Dat is voor iedereen even fijn. Even met elkaar praten door de telefoon. Of via video, wat weer voordelen geeft dat wij letterlijk nu bij jou een kijkje in de keuken kunnen nemen.

Voor elkaars gezondheid en veiligheid, blijven we even zo werken. We hopen op begrip en we hopen ook dat de dieetconsulten gewoon doorgaan. Onze praktijk draait om jou!

Liefs en groetjes

Sigrid, Pauline, Bianca, Manon en Laura

More

Afvallen met Isagenix

Afvallen met Isagenix

Afvallen met Isagenix

Herken je dat? Dat je heel goed weet wat gezonde voeding is. Dat je elke dag je fruit en groenten eet, genoeg beweegt en dat afvallen toch niet lukt? En dat je weet dat het gaat om gedragsverandering? En toch heb je die stimulans nodig. Je baalt van je lichaam. Je schaamt je. Je wilde eigenlijk gisteren al beginnen, maar je stelt het steeds uit. Je begon maandag en nu lukt het al niet meer. En ondertussen is het al bijna lente, en baal je ervan dat je nog steeds niet fit bent, dat je nog steeds niet afgevallen bent. Je wilt zo graag nog die kilo’s kwijt om je lekkerder in je vel te voelen.

Afvallen met welk dieet?

En je weet dat je op heel veel verschillende manieren kan afvallen. Je hebt waarschijnlijk ook van alles al geprobeerd: punten tellen, minder koolhydraten, gewoon minder eten en meer bewegen. Welk dieet heb je niet geprobeerd? Misschien heb je ook wel intermittend vasten gedaan en dat bevalt je nog het meeste. Dan heb ik voor jou echt een ideale manier om af te vallen waarbij je je ook nog voldoende voeding binnen krijgt, en waarbij je ook nog kan vasten. De ideale combi!

Afvallen met PDS

Zelf ben ik, Sigrid en dietist, afgevallen met Isagenix. Waarom? Omdat ik in de zomer van 2016 een ernstig ongeluk heb gehad en daardoor een tijd niet meer kon sporten. Daarnaast heb ik gevoelige darmen oftewel het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) waardoor ik veel voedingsmiddelen niet kan eten. Ik volg al jaren het FODMAP-arm dieet om zo min mogelijk buikpijn en obstipatie te hebben, en daarmee gaat het redelijk goed. Als ik een dieet volg zoals bijvoorbeeld het koolhydraatarm dieet, dan raak ik verstopt en krijg ik krampen in mijn buik. Heel vervelend. Daarnaast ben ik een emotionele eter. Als ik verdriet heb of boos pijn, dan eet ik teveel verkeerde voeding zeg maar. Al met al werd ik steeds zwaarder waar ik van baalde, zeker omdat ik dietist ben!

Nu bijna 2 jaar geleden raadde een hele goede vriendin van mij, Adele (zij is ook dietist) het programma van Isagenix aan. Ik vond de ingrediënten er goed uit zien: volledig biologisch, glutenvrij en het bevat geen voedingsstoffen waar ik niet tegen kan. Ik ben direct met een pakket gestart en ik was binnen een paar maanden 12 kg kwijt. Ik voelde me veel energieker en wat ik vooral heel bijzonder vond: ik voelde me emotioneel gezien veel sterker. Ik kreeg toen te horen dat mijn vader ernstig ziek was, en dat deed mij zeker verdriet, echter ik voelde me best sterk, terwijl ik echt een emotioneel persoon ben.

Afvallen met shakes

Ik besloot 3 maanden Isagenix te gebruiken voor afvallen. Na de zomervakantie pakte ik echter de draad weer op, omdat ik merkte dat ik zonder Isagenix emotioneel gezien minder goed voelde. Isagenix heeft niet alleen fantastische producten zoals shakes om af te vallen, het programma heeft ook andere producten. Deze voedingsproducten zorgen ervoor dat je hormonen in balans komen, dat je minder stress ervaart en dat je emotioneel gezien veel sterker voelt en veel meer energie hebt.

Door gebruik van het hele systeem, waaronder ook intermittend vasten, voel je je echt veel beter. Isagenix heeft geen gewone maaltijdvervangers, nee, het bevat een heel programma waarbij je 1 of 2 maaltijden per dag vervangt. Je krijgt per maaltijd de voedingswaarde van 3 biologische maaltijden binnen en niet de calorieën. En daarbij wordt je ook nog ondersteund wordt door 2 hele mooie drankjes voor meer energie en ontgiften, dat maakt het dat ik hier als dietist volledig achter sta.

Herken jij je in 1 of meer van onderstaande punten?

 • ik ben een emotionele eter
 • ik ga meer eten door stress
 • ik word steeds zwaarder
 • ik kan niet zoveel bewegen
 • ik krijg last van mijn darmen bij elk dieet dat ik volg
 • ik hou niet van calorieën of punten tellen
 • ik heb last van mijn hormonen
 • ik wil graag meer energie
 • ik probeer van alles maar afvallen lukt niet

Dan is Isagenix echt iets voor jou! En het mooie is, je kan het 30 dagen uitproberen: niet-goed-geld-terug-garantie.

Stuur mij een bericht als je meer wilt weten of neem alvast een kijkje isagenix

 

More