Blog

Voeding en COVID-19

Voeding en COVID-19
We hopen dat je geen (ernstige klachten) Covid-19 hebt gehad.
Wij zijn van mening dat er veel meer aandacht moet komen aan preventie. Aan een gezond gewicht, gezonde leefstijl en gezonde voeding.
Wist je dat voeding, leefstijl, medicijnen, ziekte en veroudering kunnen leiden tot een verstoring van het darmmicrobioom? Het darmmicrobioom beïnvloedt de vatbaarheid van de longen voor virusinfecties. Daarnaast hebben virusinfecties in de longen invloed op het darmmicrobioom. Zo leidt COVID-19 tot een verstoring van het darmmicrobioom waardoor het risico op complicaties toeneemt. En andersom vergroot een verstoord darmmicrobioom het risico op het krijgen van COVID-19 en het ontwikkelen van een ernstige vorm van COVID-19.
Dus het is belangrijk om te zorgen voor een gezonde darmgezondheid. En dat kan met vooral gezonde voeding en een gezonde leefstijl.
Wist je ook dat een verhoging van de inname van groente, fruit, peulvruchten, noten en volkoren graanproducten de ernst van COVID-19 kan helpen te verminderen? Recent zijn een aantal studies verschenen waarin een hogere inname van groente, fruit, peulvruchten, noten en volkoren graanproducten leiden tot een lagere ziekte-ernst bij een COVID-19 infectie. Deze productgroepen bevatten een grotere hoeveelheid gunstige voedingsstoffen (zoals vitamines, mineralen, carotenoïden, polyfenolen, voedingsvezel en omega-3 vetzuren) waardoor de voedingsstatus, het darmmicrobioom, het immuunsysteem en de metabole status gunstig worden beïnvloed.
Voeding en leefstijl zouden veel meer aandacht moeten krijgen in de preventie van COVID-19 en de vermindering van de ernst van de ziekte.
Wat vind jij?

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.