Blog

Water drinken uit de DOPPER

Water drinken uit de DOPPER

De Dopper: heb jij hem al in huis?

De Dopper

Wij moeten allemaal voldoende drinken en dan vooral water. Wij adviseren aan bijna iedereen die bij ons op consult komt om meer water te drinken (om af te vallen, bij ouderen, bij diverse ziekten). Het is ook niet makkelijk om minimaal 1,5 liter vocht (bij voorkeur water) dagelijks binnen te krijgen. Tegenwoordig wordt er vooral veel sapjes en koffie  en drank (volwassenen) gedronken. Natuurlijk is water het beste! Gebleken is dat ons water, dus het water in Nederland, van uitstekende kwaliteit is. Wij kochten vaak flesjes uit de winkel en namen die overal mee naar toe: naar werk, naar cursus, voor onderweg. Maar ook wij vinden het lastig om elke dag voldoende water te drinken. En wat blijkt nu? De flesjes waar we al jaren uit drinken blijken allerlei toxische stoffen te bevatten zoals BPA. Lees dit artikel voor meer info over BPA. En wist je dat we elke dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggooien? En dan hebben we het alleen nog maar over Nederland. Kun je nagaan hoeveel plastic er over deze wereld zwerft. Zo bevindt zich 36 keer meer plastic dan plankton in onze oceanen. Voor een flesje water is ook nog een kwart liter olie nodig.

Gelukkig kan je hier iets tegen doen. Bijvoorbeeld door een flesje te kopen die je kunt hergebruiken zoals de DOPPER. De Dopper is een handig flesje en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wanneer je de fles op de kop zet, staat het water op een voetstuk. Precies waar de Dopper voor staat. Schoon water drinken en het water in onze oceanen schoon houden. Deze drinkfles wordt klimaat neutraal geproduceerd en is vrij van BPA. En van elk verkochte Dopper gaat een deel van de opbrengst naar waterprojecten in Nepal. Hier worden waterputten gemaakt en schone wc’s en rioleringen aangelegd dankzij jouw Dopper. Dus met een Dopper drink je vaker en meer water en steun je ook het goede doel!

 

Comments (7)

 1. ik koop altijd de flesjes uit de supermarkt. Deze gaan niet zo lang mee, dus dan liever eentje die een leven lang meegaat. Doe ik ook nog bewust aan het verminderen van de afvalberg!!

 2. Na al de goede voordelen en het ondersteunende waterproject te hebben gelezen, ben ik wel erg benieuwd en nieuwsgierig geworden naar het gebruik van de dopper. Lijkt me handig voor onderweg, werk, maar ook voor de kinderen op school. Bevalt deze goed ga ik er dus zeker nog 2 bijkopen! Kids verdienen BPA vrije bekers/flesjes en mensen in Nepal water!

 3. Na altijd me flesje kwijt te zijn omdat alle “gewone” flesjes op elkaar lijken, ( of dat een collega het flesje per ongeluk heeft meegenomen). Lijkt het me super handig om zo’n mooie dopper te gebruiken die natuurlijk wel goed opvalt.

 4. Ik vind de dopper een goede en mooie aanwinst! Goed en mooi op meerdere gebieden; , de leuke gezellige kleuren, de leuke vormgeving, dat ie op zijn kop kan staan en het meest belangrijke wel het feit dat het een steentje bijdraagt aan het behouden van schoner milieu en ….een schoner lichaam!!

 5. Leef milieubewust, eet milieubewust, drinkmilieubewust.
  Water uit de dopper is een must.
  Ik kom m graag halen
  Om mijn gewicht te laten dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *