Blog

Werkweek dietist

Een paar werkdagen van diëtist Sigrid

Ik zeg altijd dat ik het ‘druk druk druk’ heb maar waarmee heb ik het dan zo drukOm een idee te geven hoe mijn werkdagen er uit zien, leek het mij leuk dat voor je te schetsen. Het gaat natuurlijk allemaal om balans maar soms is die balans zoek….

balans

Maandag

Afgelopen maandagochtend had ik eerst een aantal vervolgconsulten in locatie Katwijk. Tussendoor heb ik mijn mails (ik heb 5 werkmailadressen) gelezen en bewerkt. Ik heb mijn bestelling Power Slim uitgepakt en deels opgeruimd. De rest heb ik de volgende dag gedaan omdat ik naar de andere locatie in Rijnsburg moest fietsen waar ik snel mijn lunch naar binnen werkte (slecht ) voordat ik een intake had met een mevrouw met jarenlang darmklachten die het FODMAP-dieet wil gaan volgen. Daarna heb ik haar dossier bijgewerkt en de administratie van een eerdere intake bijgewerkt. Daarna heb ik de stukken voor de vergadering van InEen (eerstelijns brancheorganisatie) gedownload en snel gescreend omdat ik de volgende avond een ledenvergadering zou hebben.

Thuis heb ik me gestort op social media en mijn net uitgekomen ebook met recepten gepromoot op LinkedIn en mijn bedrijfsfacebookpagina van 2FeelBetter.

Dinsdag

Dinsdag had ik in de ochtend een paar vervolgconsulten en een intake. Na de consulten heb ik alle ingekomen post van vorige week verwerkt, facturen ingevoerd, facturen betaald en mijn mails gelezen. Ik heb een intake-formulier voor kinderen gemaakt omdat ik toevallig vandaag 2 aanmeldingen voor een intake kreeg voor kinderen. Vanwege een patiënt die ik wilde bespreken, heb ik geprobeerd een praktijkondersteuner te bereiken voor overleg maar zij was in gesprek en ik moest weer haasten. Voor mijn collega Guusje heb ik gauw nog een papiertje getekend dat ik geen werkstempel heb wat nodig is voor de werkgeversverklaring voor haar hypotheekaanvraag. Daarna gauw naar huis gefietst om nog wat eten en drinken te pakken en mijn MacBook.

Met de auto direct op weg gegaan naar Utrecht waar ik de ledenvergadering had van InEen. Deze vergadering duurde tot na 8 uur. Daarna nog de auto halen en weer naar huis gereden. ’s Avonds laat heb ik nogmaals mijn ebook gepromoot op Twitter.

Woensdag

Woensdag is meestal mijn sportochtend maar deze ochtend had ik weer wat vervolgconsulten gepland staan. Tussen de consulten heb ik mijn mails gedaan. Na de consulten gauw naar huis want ik had met Mirte, een voedingskundige die ook veel van het FODMAP dieet weet, een skype afspraak over een praktijkopdracht die 3e jaars studenten Voeding en Dietetiek voor ons uitvoeren. Wij hebben elkaar ruim een uur gesproken over de opdracht en ook over andere plannen……

Bijna de hele middag ben ik eigenlijk bezig geweest met het doorlopen en beoordelen van de praktijkopdracht. Tussendoor heb ik overheerlijk havermoutmuffins gebakken en een nieuwe intake ingepland van een mevrouw die coeliakie heeft (blijkbaar al jarenlang alleen weet ze dat nu pas). En mijn ebook met recepten heb ik nu gepromoot via mail. Eind van de middag at ik gauw mijn zelfgemaakte fodmap-arme spaghetti omdat mijn avondspreekuur al om half 6 begon. Na een paar consulten had ik nog kort te tijd om een samenvatting te maken van de vergadering van InEen die ik gisteravond had. Om half 8 tot 11 uur ’s avonds had ik bestuursvergadering van de Zorggroep Katwijk waar ik algemeen bestuurslid ben. In het bestuur zit ook een directeur, 3 huisartsen en een apotheker. Mijn schoonzus was ook aanwezig omdat zij als secretaresse mocht notuleren.

Donderdag

Donderdag had ik eerst in de ochtend een paar vervolgconsulten in Katwijk. Helaas begon de ochtend slecht vanwege een no show maar ik heb de tijd nuttig besteed door Marloes van het Allergieplatform en van www.fodmap-dieet.nl te bellen zodat we konden overleggen over as zaterdag waar we op de PDS info-dag een lezing geven over het FODMAP-dieet. Wij gaan daar ook met een standje staan met verkoop van echte en digitale boeken en we staan er natuurlijk om vragen te beantwoorden over het dieet. Na ons overleg had ik weer een paar vervolgconsulten.

Daarna gauw op de fiets naar Rijnsburg waar ik overleg had met oa Yildiz oefentherapeut en Judith van Reos. Wij zitten in de organisatie van het Zorgcafé voor zorgverleners in Katwijk. Wij hebben in voorjaar 2013 voor het eerst een Zorgcafe georganiseerd over samenwerken en afgelopen voorjaar voor de 2e keer over het JOGG. Nu gaan we waarschijnlijk een symposium organiseren over ouderenzorg. Na dit overleg ben ik gauw gaan fietsen naar Katwijk waar ik een afspraak had met Geertje van E-Motion. Zij is gelukkig net zo druk als ik dus we voelden elkaar goed aan. Het was een kort maar fijn gesprek. Daarna fietste ik weer terug naar Rijnsburg waar ik werkoverleg had met mijn collega Sandra. Na ons overleg ben ik gauw boodschappen gaan doen. Toen nog even terug naar de locatie omdat ik een paar A4tjes wilde maken om mijn ebooks te promoten as zaterdag op de pds-info dag. Je raadt het al, ik moest gauw naar huis fietsen waar ik niet met de voeten op de bank kon, maar gelijk eten moest maken. Daarna ben ik weer achter mijn MacBook gaan zitten om nog wat werkdingetjes te doen zoals mijn mails en de mails van mijn collega Guusje lezen (zij is deze week vrij). Voor het bestuur Zorggroep heb ik mijn aantekeningen van de vergadering van dinsdag nog bijgewerkt en gemaild. Ik heb een agenda opgesteld voor de vergadering van as maandag van de diëtisten uit Katwijk. En natuurlijk deze blog gemaakt. Al met al is het nog niet klaar deze week.

Vrijdag

Vrijdag heb ik in locatie Katwijk aan Zee (bij Zwaan osteopathie) nog een aantal consulten en een intake gepland staan en in de middag nog een consult in Rijnsburg. Tussendoor moet ik eigenlijk nog de studenten bellen en mensen bellen die aangemeld zijn voor ketenzorg en natuurlijk mijn mails lezen en verwerken. Op mijn TO DO lijst staat ook nog dat ik mijn intakes moet uitwerken, rapportages naar de artsen moet sturen, boekhouding moet doen, kasten moet uitzoeken voor locatie Rijnsburg, huishoudelijk reglement voor de dietisten moet nakijken en natuurlijk dat ik mezelf moet profileren op social media . Ik zit dagelijks even op Facebook waar ik bedrijfpagina’s heb: van de dietistenpraktijk, van FODMAP en van PowerSlim. Ik beheer ook nog 2 groepen op Facebook (FODMAP voor patienten en FODMAP voor dietisten) en daarlees ik elke dag wat er speelt. Naast Facebook ben ik ook actief op Twitter, LinkedIn, Pinterest en Instagram. Daarnaast hou ik bijna dagelijks deze website up-to-date en ik ben bezig de nieuwe website dieetbijdarmklachten in de digitale lucht te gooien.

En naast mijn drukke werkzaamheden ben ik ook nog moeder van 2 schatjes van kinderen die ook aandacht nodig hebben …..

Zaterdag

Na vrijdag is mijn werkweek nog niet voorbij omdat zaterdag de pds-info dag is waar ik met Marloes de lezing over het FODMAP dieet geef en vragen beantwoord. Zaterdagavond heb ik een bruiloft en daarna ga ik met mijn hubbie overnachten in een hotel . Daar heb ik zin in!

Mensen vragen mij weleens hoeveel ik werk? Je kan beter aan mij vragen wanneer ik niet werk .

En jij?

Comments (1)

  1. Mooi om dit te lezen!! Ik lees drukdrukdruk maar ook veel liefde voor je werk, hubbie en kids!
    Je bent een productief persoon lees ik en weet volgens mij goed je prioriteiten te stellen en een goede balans te houden.
    Zie veel leuke dingen op FB voorbij komen! Mooi leven volgens mij ondanks dat je niet even met je voeten op de bank kan hangen.
    Succes en veel plezier met alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *